Logitech Z-4 – тримата тенори пеят върху бюрото ви

Pinterest LinkedIn +

Желаете да гледате филми и да слушате mp3 с онзи мощен и чист саунд, който обикновените колонки не могат? От друга страна не ви се иска бюрото да скърца под тежестта на чудовищни уредби. Някои биха ви нарекли претенциозни, други просто ще сметнат, че им говорите за един от последните хай-фай продукти на Logitech.

Z-4 е с особен дизайн. Масивният куб на тъмния 23-ватов subwoofer контрастира с двете колонки-сателити, всяка от тях по 8,5 W с приятната форма и цвят на кюлчета сребро. Изглеждат малки, но пък те са предвидени за desktop аксесоар, лесно се закрепват на бюрото до монитора и, веднъж позиционирани, държат здраво на мястото – което им спестява драскотините и повредите от падане, а на вас сърцетупа.

Като цяло системата е пестяща пространство. Сателитите например са тънки и само малко по-високи от обикновенни спийкъри. Човек бързо се оправя с това да им намери място около монитора и кутията на комютъра. Единствено покрай едричкия куб могат да възникнат някои затруднения, но доста бързо и той си намира местенцето.

Саундът е повече от приличен. Subwoofer-a се грижи за онова "тупца-тупц" на басовете, от което дрънчат стъклата и крещят съседите, като същевременно цялата система 2+1 подсигурява чистотата на предаване. Нека компактността не ви заблуждава – колонките могат да изреват доста хард. Щях да подскоча, когато се излъгах да усиля докрай една mp3 на Iron Maiden и 40 вата (80 вата при peak power) резонираха през гръдната ми кост!

За разлика от обикновените колонки регулирането при Logitech Z-4 се извършва с малък контролер, който е свързан с кабел към музикалното трио. Там ще можете да бърникате по волюмето на мах, да пипате басите, както и бързо да удряте шалтера, ако да речем неочаквано ви звънне телефона. Освен това системата разполага и с дистанционно.

Освен за комютър LOGITECH Z-4 може да се използва и с гейм-конзоли като Playstatiob 2, Xbox, GameCube, като адаптерите се продават отделно.

Z-4 е един разумен избор – комбинация от ниска цена, удобство на употреба и добро качество.Технически характеристики
Logitech Z-4
- Брой сателити: 2+1
- Обща мощност: 40W
- Мощност на предни сателити: 2 x 8.5W
- Мощност на Subwoofer-а: 23W
- Дистанционно: Безжично
- Допълнителни характеристики: Чувствителност 92 db и пълен комплект свързващи кабели

Купи от: Plesio
Сподели.