Logitech MX Air - въздухарския гризач

Pinterest LinkedIn +

Logitech MX Air е много повече от поредната безжична мишка. Освен стандартната функция – да мести курсора по монитора, тя може да управлява всички мултимедийни функции на домашното ви РС.

Logitech MX Air Rechargeable Cordless Mouse (последният да затвори вратата) е пълното име на мишока. Logtech е компания с традиции в производството на компютърни периферни устройства и това не е първата им самозареждаща се безжична мишка. За това са и едни от първите имали смелостта да експериментират в този сегмент.

Logitech MX Air е една от първите мишки с уникалната функция за отчитане на движението в 3D пространството. Така вече не ви е нужен плот, на който да работите – дори във въздуха, тя отчита всяко едно трепване на ръката ви.

Logitech MX Air е една от най-готино изглеждащите мишки в момента. Тя осъществява връзка с компютъра посредством 2.4GHz радио сигнали, което й позволява да оперира на огромна дистанция от приемника, свързан към PC-то чрез USB порта.

Когато се вдигне във въздуха, тя се държи не като мишка, а като дистанционно управление. Кинетичният сензор в нея улавя движенията на ръката ви и ги предава на монитора, като така ви позволява да движете курсора. Със софтуера "Freespace" можете да настроите различни мултимедийни програми, които да реагират на движенията ви, улеснявайки контрола над РС, когато гледате филм или слушате музика и не желаете да сте в непосредствена близост до монитора.Можете да завъртите мишката във въздуха по посока на часовниковата стрелка, за да увеличите звука, или да я преместите рязко надолу, за да пропуснете определена песен.

Небоходимо е обаче време, за да се свикне с 3D интерфейса. Мишката работи ОК със стандартните си функции, но дизайнерите и геймърите няма да останат особено доволни. Най-неприятно е, че ако в средата на яростна престрелка в произволна игра надигнете дори с половин сантиметър корпуса й, тя автоматично решава, че искате да премине в 3D режим на работа и спира да работи за няколко секунди.

Би било чудесно, ако присъстваше опцията за изключване на 3D режима, когато сте сигурни, че няма да го ползвате.

Липсата на конвенционален скрол също не може да бъде оправдана, при положение, че всички са свикнали до такава степен с него. Вместо "топче" мишката разполага с touchpad подобна зона, за скролинг, който издава доста дразнещ "цъкащ" звук.Купи от: Plesio

Сподели.