Logitech Wave Wireless - мултимедиен и офис партньор.

Pinterest LinkedIn +

Заедно с навлизането на компютрите в нашия живот се покачи и времето, прекарвано пред мониторите. И ако при гледането на филми или браузването на интернет една лоша клавиатура не би попречила много, то при ежедневна работа на РС-то, липсата на ергономичност може да се превърна в сериозна спънка.

Двата основни конкурента на пазара за висококачествени клавиатури и мишки са Microsoft и Logitech. И след като Microsoft прокара концепцията за пакет от мишка и клавиатура, беше само въпрос на време Logitech да отвърне на удара. И го прави повече от успешно с комплекта Logitech Wave Wireless.

Logitech Wave Wireless включва ергономична мултимедийна клавиатура и мишка с програмируеми бутони. И двата продукта са безжични, което означава, че не трябва да се съобразявате с дължината и позицията на кабелите.

Основната разлика между клавиатурите на Microsoft и Logitech e, че вторите използват по-различна концепция за ергономичност. Вместо отделени един от друг клавиши, всички бутони са разположени почти плътно един до друг, като клавишите T, G, V, B, U, J и N са повдигнати леко нагоре спрямо останалите и ориентирани в посоката на ръцете ви. Ефектът е поразителен, тъй като само след няколко часа ръцете ви свикват и "разпознават" позицията на клавишите, с което можете да постигнете невероятна скорост на писане, дори без да гледате към клавиатурата.


Мишката и радио приемника от комплекта.

В горната част на клавиатурата са разположени стандартните мултимедийни бутони, с които можете да намалявате/увеличавате звука, опциите forward/reverse, stop, както и play/pause. Добавени са и няколко специфични за Windows Vista функции, като бърз клавиш за изображения и Vista Gadgets. На дясната страна пък са бутоните за музикалните ви папки и достъп до media center.

Недъг на клавиатурата е липсата на презареждаща се литиево-йонна батерия. Двете АА батерии осигуряват до 16 месеца живот, но при активна употреба са не повече от 6.

Мишката е стандартен Logitech Cordless Desktop Wave модел, с дизайн еднакво удобен за лява и дясна ръка. Със скролера можете да активирате Vista Flip 3D опцията под Vista. Реагира добре и има висока разделителна способност, но ако сте геймър и сте свикнали с някоя от високо сензитивните геймърски мишки на Logitech ще останете разочарован.

И мишката и клавиатурата са безжични, като към компютъра свързвате през USB само един радио приемник/предавател.Технически характеристики:
Име: Logitech Wave Wireless

- Цвят: Сив/Черен
- Свързване: Безжично
- Порт за свързване: Wireless / RF
Купи от: Plesio
Сподели.