Livin' On A Prayer на Bon Jovi извади мъж от състояние на кома

Pinterest LinkedIn +

Много от парчетата на Bon Jovi вероятно се свързват с безброй щастливи събития в живота на милионите фенове на бандата по цял свят, но едва ли са толкова много тези, които да могат да кажат, че песен на Джон Бон Джоуви ги е върнала към живота. Буквално!

Такъв е случаят с 39-годишния англичанин Дейвид Хасал (David Hassall), който изпада в кома след тежък инцидент, довел до сериозна черепно-мозъчна травма. Лекарите не се наемат с каквито и да било прогнози за състоянието на пострадалия, като не отхвърлят възможността никога да не се събуди.

Въпреки това близките, и най-вече майката на Дейвид, не губят вяра и надежда и бдят до Дейвид всеки ден, молейки се за оздравяването му.

Когато една от медицинските сестри им предлага да пуснат на пациента музика, която е обичал да слуша, майка му донася диск на любимата му група Bon Jovi, съдържащ класиката Livin' On A Prayer. Именно тя достига до съзнанието на Дейвид, който започва да изрича думите на парчето, докато все още е в кома.

Вече възстановен и на крака, Дейвид Хасал се надява да успее да влезе в контакт с Джон Бон Джоуви на концерта на групата от Because We Can Tour в Манчестър през юни 2013 г. – 11-тия и последен, който ще посети, за да му благодари, че е спасил живота му.

Случката с английския фен на Bon Jovi много напомня на тази със 79-годишната жена от Мичиган, прекарала пет години в състояние на будна кома, чиито първо думи след събуждането й били "Искам да отида на концерт на Боб Сегер".

Сподели.