Любимите ни телевизионни сериали и техните наследници

Pinterest LinkedIn +

Както вероятно сте се досетили, става дума за онези толкова любими сериали, от които никога не сте пропускали дори епизод. Нещо повече - гледали сте всеки сезон няколко пъти и буквално знаете наизуст определени моменти. Такива сериали са Friends (Приятели), Sex and the City (Сексът и градът) и Desperate Housewives (Отчаяни съпруги), а всеки от тях си има не по-малко успешен "наследник".

Friends и How I Met Your Mother

Десет сезона, милиони фенове по цял свят и страхотно забавление. Friends (Приятели) е един от най-успешните ситкоми в телевизионната история, защото независимо колко пъти сте гледали епизодите, със сигурност бихте ги гледали отново с удоволствие.

След финала на Friends през 2004 година липсата му вероятно щеше да бъде много по-осезаема, ако година по-късно не се беше появил How I Met Your Mother (Как се запознах с майка ви). Едва ли сте си представяли, че друга приятелска компания може да ви стане толкова любима, колкото Джоуи, Чандлър, Моника, Рейчъл, Рос и Фийби, но се оказа, че все пак е възможно.

За съжаление, след девет изключително успешни сезона How I Met Your Mother също приключи. Остава да се надяваме, че Тед и компания ще имат достойни наследници.

Sex and the City и Girls

Четири дами, един град и много препятствия по пътя към любовта. Sex and the City (Сексът и градът) промени представите не само за женските сериали, но и за ситкомите, съчетавайки двете понятия по толкова остроумен и свеж начин, че да "залепи" милиони жени пред екраните. След шест сезона, 94 епизода и два игрални филма Sex and the City си е завоювал статута на класика в жанра.

Стилът и цитатите на Кари Брадшоу (Сара Джесика Паркър) продължават да вдъхновяват дамите по цял свят, а появата на достоен наследник на Sex and the City отне доста дълго време. И все пак отново има четири различни, но очарователни дами, които си печелят все повече фенове.

Сериалът на HBO Girls със сигурност ще ви напомни за любимия Sex and the City - не само защото става дума за четири приятелки, а и защото действието се развива в Ню Йорк. Но едновременно с това притежава собствено очарование. Поредицата стартира през 2012 година, отличена е с две награди "Златен глобус" и очарова с остър, но свеж хумор и реалистичен поглед към живота на Хана и останалите момичетата.

В главната роля в Girls е Лина Дънам (Lena Dunham), която е и създател на сериала. Наричаме поредицата "наследник" на Sex and the City, защото, освен всички друго, историята се върти около една начинаеща писателка и нейните три приятелки - една разкрепостена, една целеустремена и една срамежлива. А където има момичета, има и момчета, има и проблеми.

Desperate Housewives и Devious Maids

Desperate Housewives (Отчаяни съпруги) също е сред сериалите, които освен със световен успех могат да се похвалят и с това, че са променили правилата в телевизията. Историята на дамите от "Уистерия Лейн" преплита няколко жанра - комедия, драма и мистерия, като по този начин си печели доста по-широка публика от сериалите, ограничили се в рамките на само един от тях.

След осем успешни сезона сериалът приключва през май 2012 година, оставяйки феновете си безутешни. Някой трябва да се погрижи да запълни празнината след финала на Desperate Housewives и най-логично е това да бъде създателят на поредицата Марк Чери (Marc Cherry).

Така се появява Devious Maids (Подли камериерки) - остроумен, забавен и същевременно драматичен - точно като предшественика си. Между двата сериала има още едно общо нещо освен създателя. Става дума за прекрасната Ева Лонгория (Eva Longoria), която този път няма да видите на екрана, защото е продуцент на поредицата, а не част от актьорския състав.

Заглавията, които биха могли да бъдат свързани по подобен начин, са много, което може единствено да ни радва. Все пак, дори когато не сме склонни да го признаем, финалът на любимия ни сериал обикновено ни натъжава, но пък поне можем да се надяваме, че ще има достоен наследник. Кой знае, може би скоро ще се появи дори поредица, която да запълни празнината, оставена от House M.D. (Д-р Хаус)?

Сподели.