Лили Иванова е най-обичаният български изпълнител според зрителите на БНТ

Pinterest LinkedIn +

Лили Иванова е най-обичаният български изпълнител според зрителския вот на БНТ и „Любимците на България“. Тя е най-голямата звезда на българската поп музика. Гласът и харизмата ѝ пленяват, а публиката ѝ събира няколко поколения на всеки концерт. Tя подчинява целия живот на професията си.

В класацията бяха номинирани още Веселин Маринов, Васил Найденов, Николина Чакърдъкова, Орлин Горанов, Поли Генова и Васко Василев.

„Любимците на България“ продължава с гласуването в категория Личности за пример, в която водещият Миро представи личностите, събрали най-много зрителски предложения. Гости и коментатори в студиото бяха Ива Дойчинова, Добрина Чешмеджиева, Жоро Милков и създателят на сдружение „Българска история” Марио Мишев.

Номинирани в категория "Личности за пример":

Мартин Мартинов

Мартин Мартинов е известен благодетел, който създава инициативата „Подай ръка“ през 2017 г. в София и чрез нея храни бездомници. Всеки ден със собствения си автомобил разнася храна от ресторанта му в Костинброд на бездомници в столицата.

Максим и Стефан Иванови 

Баща и син гребат 105 дни в октрити океански води. Повече вече от три месеца те се борят с вълните, които стигат и до 9 метра. На бреговете на Португалия двамата се качват на лодката им „Неверест" и тръгват с гребане да прекосяват Атлантическия океан от изток на запад – курс, който досега не е правен в сезона на ураганите. Резултатът им е 8 230 км. успешно взета дистанция и един световен рекорд. Макс, вече навършил 17 години, е и най-младият гребец в света, успешно прекосил океана. Каузата, която подкрепят с експедицията си Максим и Стефан е кампанията на Министерството на здравеопазването „ДА! ЗА ЖИВОТ!“, която цели да повиши информираността в обществото за даряването на органи и да окуражи повече хора да спасят живот, като бъдат потенциални донори след смъртта си. Двамата получават награда „Будител на годината“, организирана от БНР и „Мъж на годината“ на Дарик радио.

Никола Рахнев

Никола Рхнев създава инициативата „Гората.бг“ през 2011 г. и от тогава е помогнал за засаждането на над 622 000 фиданки във всички краища на България. Амбицията му е новите дървета да достигнат 1 милион. Той е вдъхновен мечтател, уверен, че това е само началото. Участие в „Гората.бг“ са взели над 50 000 души.

Кристиан Ваклинов

Кристиан Ваклинов е човекът, който успява да се пребори за връщането на нормалното движение на теснолинейката в България, както и за възстановяването на една от неговите гари - Цепина. Той е създател и председател на сдружение „За родопската теснолинейка".

Енчо Керязов

Енчо Керязов е световноизвестен цирков акробат и еквилибрист. От 2010 година Енчо Керязов има фондация на негово име, подпомагаща и награждаваща българските таланти, както в сферата на изкуствата, така и сферата на спорта и образованието. Фондацията подпомага популяризиране на постиженията на българските циркови артисти през годините и реализиране на практики за съхраняване на създаденото от тях културно наследство за поколенията.

д-р Милен Врабевски

Д-р Милен Врабевски е български бизнесмен, филантроп и меценат. Учредител и председател на Фондация „Българска памет“, собственик и директор на „Comac Medical“, с която разработва научни проекти в 28 държави в Европа, Азия и Америка. През 2010 г. д-р Милен Врабевски създава продуцентската къща „Intelligent Music“ за популяризиране на съвременната българската музика и култура, вписана в регистъра на културните организации при Министерството на културата на Република България. От 2007 г. д-р Врабевски инвестира в собствена дарителска програма в подкрепа на семейства с репродуктивни проблеми, както в инициативи и кампании, ангажирани с борбата с демографската криза и увеличаването на раждаемостта в България. Д-р Врабевски е благодетел на повече от 15 многодетни български семейства и първият и най-голям спомоществувател на инициативата „Искам бебе“. Към момента благодарение на директните му инвестиции са се родили 35 деца.

Лазар Радков

Лазар Радков създава инициативата "Капачки за бъдеще", към която се присъединява и Мартина Йорданова. Инициативата успя да събере и предаде близо петстотин тона пластмаса, а средствата от нея – дарени за закупуването на нови кувьози. Неуморим и способен да вдъхновява останалите, Радков превръща „Капачки за бъдеще" от идея между приятели в национална кауза.

Припомняме, че златният медал в категория Спорт, зрителите връчиха на Ансамбъла по художествена гимнастика. Най-много гласове в категория Кино и театър получи Мариус Куркински; в категория Популярни двойки – Дует Ритон; в категория Литература – Здравка Евтимова; в категория Медицина - д-р Георги Стаменов; в категория Мода – София Борисова, в категория Инфлуенсъри – Изабел Овчарова, в катеория Наука – проф. Николай Витанов, а в категория Образование – Димитър Гилев.

Предаването „Любимците на България“ се излъчва всеки четвъртък от 21:00 ч. по БНТ 1.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.