Песен на Милен Врабевски в изпълнение на "Intelligent Music Project" ще представи България на "Евровизия 2022"

Pinterest LinkedIn +

България отново ще е на сцената на "Евровизия". През май 2022 г. в Торино, Италия, страната ни ще бъде представена от супергрупата "Intelligent Music Project".

14-тото участие на България на престижния Международен конкурс се организира в партньорство между Българската национална телевизия и продуцентската компания "Intelligent Music Ltd". Това обявиха днес на специална пресконференция генералният директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков и д-р Милен Врабевски – създател, продуцент и автор на музиката и текстовете на "Intelligent Music Project".

Начело на "Intelligent Music Project", като неизменна част от състава, ще застане настоящият вокалист на легендарната група на Ричи Блекмор "Rainbow" – Рони Ромеро. Заедно с него на сцената на "Евровизия" догодина ще се качат и останалите музиканти от групата – Стоян Янкулов-Стунджи, Бисер Иванов, Славин Славчев, Иво Стефанов и Димитър Сираков. Те ще представят България с песента "Intention" ("Намерение"). Автор на музиката и текста на парчето е д-р Милен Врабевски. Той споделя, че песента поставя въпроса за личната вътрешна борба на всеки от нас с остарелите модели на вяра и поведение, които ни дърпат назад. Песента ще е готова съвсем скоро, а фенове на групата ще могат да я чуят на предстоящото им турне през декември, веднага след официалното ѝ представяне в ефира на БНТ 1.

БНТ ще продължи традицията за участие на България на най-престижния музикален конкурс в Европа. Като обществена медия, наш дълг е да отворим вратите на българската музика към света. През 2022 г. ще представим страната ни с рок на световно ниво и се надявам песента да бъде оценена и подкрепена както в България, така и в чужбина“, заяви генералният директор на БНТ, Емил Кошлуков.

Кадър от събитието за обявяване на българския представител на "Евровизия" 2022

„С оглед утвърждаващата се тенденция за завръщане на рок музиката на европейската сцена, с нашите партньори от БНТ вярваме, че този международен, но в основата си напълно български проект, работещ изцяло за името на България по света, ще представи повече от успешно страната ни на предстоящото издание на "Евровизия". Вече над 10 години с екипа ми работим на най-високо световно ниво – самият факт, че рок величия от такъв ранг са били част от "Intelligent Music Project" и са припознали себе си в музиката ни, говори за безкомпромисния професионализъм, който винаги сме влагали и ще вложим и сега в участието ни в конкурса. Повече от 20 години се занимавам с родолюбиви каузи, както в лично качество, така и с моята фондация "Българска памет". Приемам този конкурс именно като такава кауза. Всичко, което съм направил и постигнал до момента, е гарант за това, че заедно с екипа ми ще направим всичко, което зависи от нас, за да представим достойно България на европейската музикална сцена“, коментира д-р Врабевски.

С Intelligent Music Project сме заедно почти от три години. Чувствам се като част от тази група и за мен ще удоволствие да участвам в българското представяне на "Евровизия". Спомням си как преди години със сина ми стояхме пред телевизора и гледахме конкурса, а сега аз съм този, който ще се качи на голямата сцена“, признава вокалистът Рони Ромеро.

За Intelligent Music Ltd.

Продуцентската къща Intelligent Music Ltd. е основана през 2010 г. от българския бизнесмен, филантроп и меценат д-р Милен Врабевски с цел популяризиране на съвременната българска музика и култура по света. Малко след това става факт и рок проектът Intelligent Music Project, създаден и продуциран именно от д-р Врабевски, който е автор на музиката и текстовете на всички издадени до момента шест албума на групата. Основната му мисия, както и тази на музикантите, участващи в групата, е да се покаже на света, че в България може да се създава музика на световно ниво. В основата си Intelligent Music Project е българска група, в която участие взимат едни от най-изявените родни музиканти – Стоян Янкулов-Стунджи, Славин Славчев, Бисер Иванов, Боби Косатката, Димитър Сираков, Иво Стефанов, Лина Никол и Самуел Ефтимов. Във всеки един от шестте албума на бандата, издадени до момента, участват и рок звезди от световна величина. През годините част от състава са били Саймън Филипс (TOTO / Protocol), Джон Лоутън (Uriah Heep, Lucifer`s friend), Джоузеф Уилямс (TOTO), Рони Ромеро (Rainbow), Джон Пейн (Asia), Карл Сентaнс (Nazareth), Боби Рондинели (Rainbow, Black Sabbath), Тод Сукърман (Styx), Нейтън Ийст (Ерик Клептън, Стиви Уондър, Майкъл Джексън, ТОТО и др.), Тим Пиърс (Фил Колинс, Майкъл Джексън, Джо Кокър и др.), Ричард Грисман (River Hounds) и др.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.