БНТ върна младите таланти на България на сцената на "Детска Евровизия" 2021

Pinterest LinkedIn +

България се завръща на Детска Евровизия след 5 години. Денислава Димитрова и Мартин Стоянов ще представят страната ни на престижния конкурс на 19 декември 2021 г. с песента The Voice of Love (Гласът на любовта). Обществената телевизия отново ще направи зрителите съпричастни с най-големия международен конкурс и ще излъчи събитието на живо по БНТ 1. За първи път регламентът позволява за българските участници да се гласува и от България.

Дуетът беше обявен на пресконференция на обществената телевизия, на която стана ясно кои са създателите на песента, с която България ще участва. Автори на музиката и на английската версия на текста на песента са Васил Гарванлиев, Давор Йордановдки и Весна Малинова от Северна Македония. Българската версия на песента е написана от Стан Стефанов. За сценичното присъствие на българските участници ще се погрижи Мари-Софи Крайсъл, която вече е работила със 7 различни страни-участници на Евровизия 2018 г. в Лисабон.

Щастливи сме, че след 5 години прекъсване, обществената телевизия отново дава шанс за изява на младите таланти на България в конкурса  Детска Евровизия. БНТ 1 ще излъчи събитието на живо от Париж на 19 декември. Денислава и Мартин имат нужда от подкрепата не само на нашия ефир, но и от българите по света и у нас" - коментира генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

След последното ни участие с Виктория Георгиева в престижния конкурс „Евровизия“ за нас беше важно да продължим да развиваме и налагаме българските таланти на международната музикална сцена. Осъзнахме, че трябва да се започне от основата – от нашите деца, за да развием устойчиви и конкурентни артисти за световните пазари, заяви Геновева Христова, управляващ директор на "Лигна Студиос".

Българските деца са изключително талантливи. Като кмет на гр. Добрич за мен е чест, че българските представители са именно от нашия район и имат нашата безапелационна подкрепа, коментира Йордан Йорданов по повод подкрепата, която община Добрич предоставя на участниците.

Денислава Димитрова и Мартин Стоянов са от вокално студио „Сарандев“ в Добрич. Талантът им е признат както в България, така и в чужбина. Те са носители на многобройни призове, а музиката е част от живота им от ранна детска възраст. Като дует се изявяват заедно на сцена от 2017 г. под ръководството на техния вокален педагог Елена Карабельова. В момента тече трескава подготовка, a организационният екип загатва и за предстояща приказна коледна феерия и оживяващи сценични ефекти.

Това ще е шестото участие на България на Детска Евровизия, като през 2015 г. страната ни е била и домакин. Напомняме, че 19-ото издание на конкурса „Детска Евровизия” ще се проведе на 19-ти декември в Париж и в него ще участват общо 19 страни. Големият победител ще бъде избран с 50% вот на жури и 50% глас на публиката. Според регламента за първи път българите ще имат право да гласуват не само от чужбина, но и от родината си, а младите ни музикални надежди ще разчитат и на всеотдайната подкрепа на българите по целия свят. Всеки вот ще бъде от значение за доближаване на страната ни до победата.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.