"Лятно кино в парка" започна в Пловдив

Pinterest LinkedIn +

От днес в Пловдив започва филмовият маратон под открито небе "Лятно кино в парка". До края на месеца на емблематични градски локации в града под тепетата ще бъдат прожектирани 11 филма. Освен специалната селекция заглавия от българското и европейското кино в програмата са включени и 11 късометражни филма, които ще предшестват всяка една от прожекциите.

Филмовата фиеста ще бъде открита тази вечер в Цар-Симеоновата градина с българския филм "Вездесъщият", а другите родни заглавия в афиша са "Посоки" на режисьора Стефан Командарев и съвсем новата българска лента "Опърничавите".

В програмата на инициативата са включени и френските филми "Споделен мъж", "Тя си отива", "Чувствам се добре" и "Последният диамант", два италиански филма – "Фамилната къща" и "Мястото", руската фантастична лента "Пазители" и испанският "Всички знаят", в който ще видим неустоимия екранен тандем Пенелопе Крус и Хавиер Бардем.

Всички дати, локации и пълната програма на Лятно кино в парка може да видите тук
Прожекциите започват в 21:30 ч. Входът е свободен!

"Лятно кино в парка" е част от програмата "Пловдив – европейска столица на културата".

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.