Нова вълна в изкуството представят млади автори от Пловдив

Pinterest LinkedIn +

Груповата изложба "ФОН: Млади автори от Пловдив" ще представи творби на най-младото поколение пловдивски автори между 5 юли и 30 август в "SARIEV Contemporary", Данчoвата къща и галерия "Cu29".

Изложбата е специално издание на дългогодишната платформа на галерия "SARIEV" за подкрепа на млади художници "ФОН: Млади автори". В своята 9-та година платформата като част от официалната програма на "Пловдив – Европейска столица културата" ще представи 9 пловдивски автори от най-младото поколение художници. Техните артистични проекти ще бъдат създадени специално за изложбата, към която ще има и богата програма от съпътстващи събития със свободен вход - прожекции, беседи, партита и презентации. 

"ФОН: Млади автори от Пловдив" ще бъде открита на 5 юли с 3 паралелни събития, съответно в галерия "SARIEV", галерия "Cu29" и Данчовата къща в Стария град в Пловдив в присъствието на участниците Мартина Вачева, Мич Брезунек, Димитър Генчев, Велизар Димчев, Явор Костадинов, Любомир Кръстев, Трифон Ташев, Вълко Чобанов и Димитър Шопов.

Проектът е част от идеята на "Пловдив 2019" за сближаване на културата и хората чрез представяне на най-новите тенденции в съвременното изкуство през призмата на най-младото поколение.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.