Лиам Нийсън и Люк Бесон отново в тандем в Taken 2

Pinterest LinkedIn +

Северноирландският актьор Лиам Нийсън (Liam Neeson ), номиниран за Оскар за участието си в Schindler's List, ще повтори ролята си на бившия таен агент Браян Милс от хитовия криминален екшън Taken на френските кинематографисти Пиер Морел (Pierre Morel) и Люк Бесон (Luc Besson) в неговото продължение, чийто рилийз е планиран за 2013 година.

Все още не е ясно дали Бесон, който е съавтор на сценария на оригиналния филм и вече е готов с този на Taken 2, по който отново е работил с Робърт Марк Кемън (Robert Mark Kamen: The Transporter, The Fifth Element), ще режисира лентата, тъй като неотдавна за този пост бе спрягано името на Оливие Мегатон (The Transporter 3, Colombiana).

Според по-ранни публикации, интерес към ролята на Браян Милс в Taken 2 са проявили и много други актьори в това число Мики Рурк, Ралф Файнс, Шон Бийн, Джейсън Исаакс и др. Проблематичен за Нийсън бе графикът на продукцията, предложен от Бесон, тъй като 59-годишният актьор е пожелал да си почине след края на снимките на Wrath of the Titans, които текат в момента, с което френският филммейкър в крайна сметка се е съгласил.

Снимките на Taken 2 ще стартират в самия край на 2011 г. или началото на 2012 г.

Сподели.