Disney и Ice Cube ще снимат гангстерски високооктанов екшън

Pinterest LinkedIn +

Disney пое реализацията на новия филмов проект на американския рапър, актьор и филммейкър Ice Cube, базиран на парчето Chrome and Paint от албума му Laugh Now, Cry Later, издаден през 2006 г.

Ice Cube ще продуцира и режисира лентата, която описва като "хардкор гангстерски екшън, в който млади хора умират при престрелки, без да излизат от колите си". Тунингованите МПС-та, характерни за лайфстайл културата в гетата, ще заемат централно място в сюжета на Chrome and Paint, скициран от Ева Вайвс (Raising Victor Vargas) и Ice Cube.

Предполага се, че криминалните елементи и тонът на диалозите ще бъдат завоалирани до степен, да се вписват в параметрите на филмовата продукция на най-голямата ентъртейнмънт компания в света. Политиката на Disney се смени през последната една година, откакто на президентското място се смениха Дик Кук (Dick Cook) и Рич Рос (Rich Ross), който дотогава ръководеше продукцията на Disney Channel.

Новият президент си постави за цел да излезе от шаблона, с който се асоциира компанията и започна да реализира филмови продукции, които до преди няколко години неминуемо биха били отхвърлени. Година след встъпването в длъжност на Рос, Walt Disney Company реализира ръст от близо един милиард щатски долара в приходите си.


Сподели.