Легендарният вокалист Glenn Hughes ще изнесе концерт в София

Pinterest LinkedIn +

Легендарният вокалист и басист Глен Хюз (Glenn Hughes), който е участвал в групи като Deep Purple и Black Sabbath, ще изнесе концерт в София на 28 май. Концертът е по покана на "Рива Саунд", [url=http://pro-rock.net]съобщава Про-Рок.

Събитието ще се състои на стадион "Георги Аспарухов" със специалното съдействие на ФК "Левски", във връзка с финала на националния футболен шампионат и юбилейния концерт на група БГ Рок по повод 15-годишнината от създаването й. Според организаторите Глен Хюз и групата му ще свирят поне час и половина.

Това ще е второ посещение на Глен Хюз в България. През юни 2002 г. той изпълни две песни на промоцията на албума на Б.Т.Р. "Играта".

Списъкът на групите, проектите и соло-албумите в които е взел участие през годините е почти безкраен – от “Seventh Star” на Black Sabbath до “America: What time is love” на KLF, които го наричат “Гласът на рока”.

Неговите соло изяви – от фънк-рок албума “Play Me Out” (1977) до легендарния “Hughes/Thrall” (1982, съвместно с китариста Pat Thrall), а също “Burning Japan Live” (1994), сантименталния “Feel” (1995) и “Return To Crystal Karma” (2000), имат огромен успех.

Реализираният през 2001 “Building the Machine” получава възторжени ревюта. Последният му солов албум “Songs in the Key of Rock” представлява своеобразно завръщане към корените на фънк-рока от 60-те и 70-те.

В началото на 2004 Глен Хюз решава че е дошло времето да издаде DVD. “Soulfully Live In The City Of Angels” представлява своеобразно резюме на творческото израстване на Глен Хюз през годините и значителното му наследство. Хюз е в компанията на JJ Marsh (китара), Ed Roth (клавишни) и барабаниста на Red Hot Chili Peppers - Chad Smith. Бек-вокалите са на Kevin DuBrow (бивш певец на Quiet Riot) и Alex Ligertwood (ex-Santana).

През пролетта и лятото на 2004 Глен съвместно с Chad Smith, JJ Marsh, Dave Navarro и Ed Roth се събират да запишат по думите на самия Хюз “Най-прочувствения албум в кариерата му” – “Soul Mover”. “Soul Mover” е в музикалните магазини в цялата страна от Frontiers Records и Рива Саунд.
Сподели.