"Ледена епоха 2" замрази лидерството си в американския боксофис

Pinterest LinkedIn +

За втора поредна седмица “Ice Age: The Meltdown” продължава да седи безапелационно на върха на американския боксофис. И критиката, и кинозрителите одобриха продължението на “Ice Age” (2002), което се очертава като един от големите кинохитове на пролетния сезон.

Екипът, начело с режисьора Carlos Saldanha, могат да бъдат доволни от постигнатия резултат до момента в лицето на 36 млн. долара печалба само за 10 дни. 
 
Анимацията продължава историята за мамута Мани, тигъра Диего и ленивеца Сид чрез вълнуващите им приключения в пост ледниковия период, когато всичко се топи и водата застрашава техния живот. Актьорите Ray Romano, Denis Leary, Queen Latifah, John Leguizamo и самият тв водещ Jay Leno са озвучили комедията.
 
На втора позиция, веднага след премиерата си, влиза филмът “The Benchwarmers”. Негов режисьор е Dennis Dugan, който има зад гърба си множество комедии, но името му предимно се свързва с популярния ТВ сериал “Али Макбийл”. В новата си продукция за голям екран той е заложил на имената на актьорите David Spade, Rob Schneider и Jon Heder.
 
Тримата са приятели от детинство, които никога не са осъществили мечтата си да играят бейзбол професионално. Неочаквано и за тях тази възможност идва години по-късно и те правят бейзболен отбор само от трима човека, който ще се изправи срещу истински професионалисти.
 
“Take The Lead” е дебютния филм на режисьорката Liz Friedlander, в който участва и звездата Antonio Banderas. Близо шест години тя снима само музикални  клипове на звезди от ранга на Blink 182, R.E.M и Babyface. Сега Холивуд и поверява режисурата на музикалната комедия  “Take The Lead”, която е по истинския живот на професионалния танцьор Pierre Dulane.
 
Сценарият се върти около неговия живот след като слиза от сцената и основава собствена школа по танци в Ню Йорк. В началото му е доста трудно да се разбира със студентите си, но скоро с общи усилия преобръщат представите за стандартните танци с някои нововъведения. На Antonio Banderas партнират Ray Liotta, Rob Brown и  Yaya DaCosta.
 
С две места надолу, до четвъртото място, пада трилърът “Inside Мan”. Най-комерсиалното заглавие до момента на тъмнокожия режисьор Spike Lee, освен с динамичния си сценарий лентата може да се похвали и с впечатляващия си каст. Denzel Washington, Jodie Foster, Clive Owen и Willem Dafoe са основните фигури, които изнасят тежестта на продукцията.
 
В основата на лентата е заложена психологическата война между детектив и изобретателен банков обирджия. Перфектният му план пропада и на него и съучастниците му се налага да вземат 50 заложника, за да се измъкнат от ситуацията. Нищо не е такова, каквото изглежда и играта на нерви между двете страни започва с пълна сила.
 
Петата позиция е за още една премиера от тази седмица, която влиза директно в боксофиса. “Lucky Number Slevin” включва истинско съзвездие в каста си и това се вижда от имената на Josh Hartnett, Bruce Willis, Morgan Freeman, Ben Kingsley и Lucy Liu. Режисьор на лентата е англичанинът Paul McGuigan, който както и в предишните си филми залага на криминалния жанр.
 
В сегашната си история той “рисува” кървава картина, в която неволна грешка в самоличността на човек го изпраща на бойното поле между враждуващите мафиотски босове. Полицията започва да го преследва, а и безмилостен убиец е пратен по петите му. Единственият му шанс е бързо да съумее да обясни, че са сгрешили човека, преди да бъде убит.
 
Романтичната комедия “Failure to Lаunch” продължава да се радва на стабилен зрителски интерес и вече месец стои непоклатимо в щатския боксофис. С 29 млн. долара печалба режисьорът Tom Dеy и неговите продуценти могат да бъдат доволни от постигнатото, което се дължи и на актьорското присъствие на Matthew McConaughey, Sarah Jessica Parker и Kathy Bates.
 
Завръзката в комедийния сценарий се ражда, когато родителите на заклет ерген твърдо решават за себе си, че той трябва час по-скоро да се ожени. За целта те наемат жена-експерт в тези взаимоотношения, която въпреки професионализма си попада в мрежите на суперсваляча.
 
Дебютът на младия режисьор Chris Robinson - “ATL”, този уикенд е позициониран на седмото място. Без да е разполагал с големи киноимена, той е заложил на таланта и обаянието на рапъра T.I  и на Big Boi от групата Outkast, да изпълняват главните роли във филма му.
 
Лентата разказва за живота на четирима приятели, които правят всичко, което е нормално за един колежанин. Пият, пушат, свалят мацки, карат скейтове, но и все повече се замислят какво ги чака след като завършат училище. Безгрижните им дни са към края си, а истинският живот ги чака с не толкова дружелюбно отворени обятия.
 
Братята Andy и Larry Wachowski отново са взели на мушка щатския боксофис с новата си творба “V For Vendetta”. Независимо, че в случая те са само сценаристи и изпълнителни продуценти на лентата, техният ясен почерк от трилогията “The Matrix” личи и тук. Режисурата е поверена на младия им помощник James McTeigue, с когото те работят от шест години.
 
Другото голямо име е на продуцента  Joel Silver, който има безупречен усет към комерсиалния успех на даден филм. Самата история в лентата се върти около мистериозен борец за свобода, наричащ себе си “V” и войната му с тираничния режим, владеещ Англия и Германия в следствие на Третата световна война. Основните персонажи са разгърнати от Hugo Weaving, Natalie Portman, John Hurt и Stephan Rea.
 
Четвъртото ново предложение за уикенда е нискобюджетната продукция “Phat Girlz” на младата тъмнокожа американка Nnegest Likke. С африкански корен в кръвта си тя освен режисьор е и сценарист на романтичната комедия. Главната роля се изпълнява от едрогабаритната актриса Mo’Nique, чийто персонаж във филма е продавачка в магазин за дрехи.
 
Нейната мечта е да стане модна дизайнерка, която да направи дрехи за дебели жени, които да ги карат да се чувстват желани и да им дават самочувствие. В един момент в нейния живот изненадващо се появява мистериозен нигерийски доктор, който й прави неочаквано предложение, което е в състояние да промени всичко.
 
Точно месец след премиерата си “Thank You for Smoking” бавно, но сигурно се изкачи до последната позиция на десетте най-гледани филми в Америка за тази седмица. Режисурата и сценария са дело на младия Jason Reitman, който е заложил и на таланта на актьорите Aaaron Eckhart, Maria Bello, Katie Holmes и William H. Macy.
 
В ироничната комедия се разказва за говорител на цигарена компания, който си е изградил един публичен имидж, но всячески се стреми малкият му син да не го възприема по този начин. Правейки всякакви обществени машинации, персонажът на Aaaron Eckhart отчаяно прави опити да опази семейството си от негативните им последствия.
 
Боксофис класация на Северна Америка за периода  7 - 9 април
 

 Заглавие

Бюджет

Приходи до момента

1. “Ice Age” The Meltdown”

80 $ млн.

116  $ млн.

2. “The Benchwarmers”

33 $ млн.

20 $ млн.

3. “Take The Lead”

30 $ млн.

13 $ млн.

4. “Inside Мan”

45 $ млн.

66 $ млн.

5. “Lucky Number Slevin”

27 $ млн.

7 $ млн.

6. “Failure to Launch”

50 $ млн.

79 $ млн.

7. “ATL”

16 $ млн.

17 $ млн.

8. “V for Vendetta”

50 $ млн.

62 $ млн.

9. “Phat Girlz”

1 $ млн.

3 $ млн.

10. “Thank You for Smoking”

8 $ млн.

6 $ млн.

Сподели.