Ледена епоха 2 : Разтопяването (Ice Age 2: The Meltdown)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2006, 93' Режисьор: Карлос Салдана
Сценарий: Джон Вити
С гласовете на: Христо Мутафчиев, Георги Тодоров, Николай Урумов, Койна Русева, Деян Ангелов и други
Анимация, комедия, озвучен на български

На бразилския режисьор Карлос Салдана се е паднала нелеката задача да режисира продължението на анимационния кинохит “Ледена епоха” (2002). Натрупал опит като помощник-режисьор на анимацията “Роботи”(2005) и работил като отговорник по специалните ефекти на “Боен клуб” (1999) на Дейвид Финчър, сега Салдана прави първия си собствен филм. Очакванията към него са големи предвид чистата печалба от 310 млн. долара от първия филм. Американската версия е озвучена от Куин Латифа, Денис Лиъри, Джон Легуизиамо и Рей Романо, а българският зрител ще чуе гласовете на родните артисти Христо Мутафчиев, Георги Тодоров, Николай Урумов, Койна Русева и други.
 
Оцелели през ледниковия период група животни споделят общ район за живеене, нищо че са от враждуващи видове. Тримата приятели - мамутът Мани (озвучен от Георги Тодоров) , тигърът Диего (озвучен от Николай Урумов) и ленивецът Сид (озвучен от Христо Мутафчиев), са станали повод около тях да се събере стадо от разнородни животински видове, които съжителстват спокойно. Всичко в долината върви добре до момента, в който те не разбират, че леда започва да се топи, и ако не побързат да се преместят, скоро ще се удавят.
 
Водени от Мани, който все повече се натъжава, че е останал единствения от своя вид, животните тръгват на дълъг преход. И тогава се случва неочакваното. По пътя си срещат два опосума - Краш (озвучен от Деян Ангелов) и Еди (озвучен от Дарин Ангелов), които се движат заедно с тяхната сестра Ели (озвучена от Койна Русева), ... която е мамут. Мани е на седмото небе, защото вижда, че има още един оцелял мамут и двамата могат да създадат семейство.
 
Истинският проблем обаче е, че Ели е израснала с опосумите и в представите си тя е като тях, нищо че тежи девет тона. Ледът се топи безмилостно и стадото изпада в тежка ситуация. Освен водата, която залива долината, в нея плуват и оцелели хищни видове, които използват всяка тяхна грешка, за да се нахранят с някое от животните. Мамутите Мани и Ели не се понасят, но ситуацията ги задължава да водят стадото към място, където да се спасят, а пътят е дълъг и опасностите са на всяка крачка.
 
Официален сайт: http://www.iceage2.com
 
 
Сподели.