Новини за книги

Дракула - Немъртвият
Дракула - Немъртвият
Публикувана от:

„Дракула” на Брам Стокър е моделът, по който са написани всички съвременни романи на ужасите. Той вдъхновява нестихващото очарование на целия свят от вампирската тематика. Макар мнозина да са се пробвали да пресъздадат това класическо произведение, само филмът с Бела Лугоши от 1931 година..

Морският дявол
Морският дявол
Публикувана от:

Първият роман от нея е "Морският дявол", който разказва за младостта на култовия персонаж на Бушков - ветерана от военноморските спецчасти Кирил Мазур. В книгата старши лейтенант Кирил Мазур е на секретна операция заедно с колегите си в чужди води, край екзотичния остров Бае. По прикритието..

The Singles Collection: 1999-2009
The Singles Collection: 1999-2009
Публикувана от:

Амбициозната книга съдържа къси разкази и приказки от книгите “Електрочакра” (2001 г.), “Вълшебна нощ”  (2002 г.), “12 приказки от Белегаст” (2004/2009 г.), “Ела при мен” (2007 г.), “Безкрайният път” (очаквана през 2010) и списанието Капитал..

Книга на седмицата:
Книга на седмицата: "Обичам те" на Франческо Алберони
Публикувана от:

С векове учени, философи, поети и дори лекари търсят нейната тайна, но каквото и да се каже за нея, когато ни сполети, всички думи изгубват смисъл. Точно обратното явно мисли авторът на книгата "Обичам те" Франческо Алберони. В 300 страници той разглежда любовта в серия от есета - задълбочен..

Отиде си Спасителят в ръжта
Отиде си Спасителят в ръжта
Публикувана от:

В последните десетилетия писателят, отвратен от голямата слава, запази мълчание и се изолира от света зад високата на къщата си в село Корниш (щата Ню Хемпшър). Той не издава литература от 1965 насам и не дава интервюта от началото на 80-те. Селинджър израства в Ню Йорк в семейство с шотландски, ирландски,..

Лекарство против северния вятър
Лекарство против северния вятър
Публикувана от:

Драматичен, налудничав, нежен и изпълнен с емоционално напрежение, романът  "Лекарство против северния вятър" започва от случайно недоразумение. В пощенската кутия  на Лео Лайке погрешка попада имейл  от непознатата Еми Ротнер. Недоразумението е изяснено и случаят е приключен. Девет..

Пътешествия с леля ми
Пътешествия с леля ми
Публикувана от:

На погребението на майка си той се запознава със своята ексцентрична, капризна, претенциозна и неуважаваща законите леля. Разказът се следи през неговия поглед, но истинският двигател на действието е лелята, която го повежда на пътешествия из не един континент. Хенри е скован и дистанциран от света,..

Книга на седмицата:
Книга на седмицата: "Крадци на лебеди" на Елизабет Костова
Публикувана от:

Ако приемем, че творецът се познава по второто произведение, то романът, последвал най-касовия дебют в американската литература ("Историкът“ измества дори Дан Браун от бестселър класациите ), е написан от особено старателен автор. "Крадци на лебеди“ впечатлява с детайлното проучване..

Бразилска лотария
Бразилска лотария
Публикувана от:

Сержант Рубенс Лемош е един от най-добрите и неподкупни полицаи в Рио Бранко,  Бразилия. След специално обучение в американскaтa Сикрет Сървис става лична охрана на губернатора на провинцията, обхващаща голяма част от амазонската джунгла. Един ден неочаквано получава задачата да подслуша и запише..

Прощална роля
Прощална роля
Публикувана от:

Книгата отново ни среща с основния персонаж на Незнански - детектив Турецки. Към него и колегата му от агенция "Глория" Плетньов се обръща за помощ бизнесмен в затруднено положение. Мъжът се опасява, че партньорът му иска да се отърве от него и дори се досеща за мястото и часа на планираното..

Хамамът Балкания
Хамамът Балкания
Публикувана от:

В книгата Баяц реконструира живота и образите на два от колосите на османското величие, по потекло православни християни, следвайки житейския им път през драматичните исторически събития на XVI век. Той представя човешката съдба като пясъчна буря, която непрекъснато мени посоката си. Така става възможно..

Книга на седмицата: Джони Деп завинаги
Книга на седмицата: Джони Деп завинаги
Публикувана от:

Когато пишеш биография на звезда като Джони Деп (Johnny Depp), имаш най-малко два варианта: да го затвърдиш като икона или да го представиш в обратна на очакваната и не особено привлекателна светлина. Нито едно от двете не е избрал Ник Джонстън - автор на новата илюстрована биография на Джони Деп,..

Пандора в Конго
Пандора в Конго
Публикувана от:

Действието й се развива в Англия през 1914-а година. Томас Томсън, начинаещ писател и "литературен негър“, получава поръчка да напише историята на затворник, който очаква да бъде съден за убийството на двама английски аристократи по време на безумна експедиция за диаманти в конгоанската..

Римски разкази
Римски разкази
Публикувана от:

По уникален начин той изследва обществото и разкрива с неподозирана дълбочина тайните на Рим - места, картини, хора. Разказите му, сред които и "Чочарка”, са кратки истории за долните прослойки на обществото. Алберто Моравия въвежда читателя в бедните квартали на Рим, чиито герои са обикновените..

Аз обичам Ню Йорк
Аз обичам Ню Йорк
Публикувана от:

Дебютната й книга разказва романтичната история на Анжела, която хваща годеника си в изневяра на сватбата на най-добрата й приятелка. С разбито сърце и в шаферска рокля тя скорострелно напуска Лондон и заминава на своето първо нюйоркско приключение, на което паспортът е единственият й багаж. Разбира..