"Котките" и "Бомба със закъснител" с номинации за "Златен глобус"

Pinterest LinkedIn +

Тази седмица бяха обявени номинациите за 77-мото издание на престижните филмови награди за кино и телевизионни продукции "Златен глобус", което предстои на 5 януари 2020 година. 

Сред номинираните в категорията ай-добра оригинална песен от филм" попада "Beautiful Ghosts" на Тейлър Суифт от филма "Котките".  

Филмът "Бомба със закъснител" получи номинации в категориите "Най-добра актриса в драматичен филм" (Чарлийз Терон) и "Най-добра поддържаща актриса в драматичен филм" (Марго Роби). На 10 януари продукцията, в която участват и носителката на "Оскар" Никол Кидман и номинираният за "Оскар" Джон Литгоу, ще представи от големия екран разтърсващия скандал, довел до изобличаването и оттеглянето от длъжност на създателя на "Fox News" Роджър Ейлс.

Анимацията "Замръзналото кралство 2", която се превърна в абсолютен рекордьор по света и у нас, встъпва в състезанието за престижното отличие с номинации за "Най-добър анимационен филм" и "Най-добра оригинална песен за анимация".

Военната драма "1917" на носителя на "Оскар" Сам Мендес беше номинирана в категориите "Най-добър режисьор" и "Най-добър драматичен филм".

Сред останалите номинирани за "Златен глобус" са също Дженифър Лопес, която ще се бори за "Най-добра актриса във второстепенна роля" с играта си в "Да свалиш Уолстрийт", както и биографичният филм "Рокетмен", посветена на легендарния Елтън Джон. Лентата ще се състезава за "Най-добра оригинална песен" (с "I’m Gonna Love Me Again"), "Най-добър актьор в мюзикъл/комедия" (Тарън Еджъртън) и "Най-добър филм в категория мюзикъл/комедия".


Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.