"Златен глобус 2020": победителите

Pinterest LinkedIn +

В САЩ се състоя 77-мата церемония за връчването на наградите "Златен глобус".

Холивудската асоциация на чуждестранната преса избра "1917" за най-добър драматичен филм. За същата лента Сам Мендес получи статуетка и като най-добър режисьор на годината, което изненада мнозина, тъй като сред сериозните претенденти в категорията бяха номинирани и Мартин Скорсезе за "Ирландецът", както и Куентин Тарантино.

Все пак Тарантино си тръгна с най-много награди. Новият му филм "Имало едно време в Холивуд" получи статуетки за най-добър сценарий, за най-добра второстепенна мъжка роля (Брад Пит) и за най-добър филм в категорията "Комедия или мюзикъл".

Като най-добър актьор в драматична роля критиците определиха Хоакин Финикс за превъплъщението му в образа на Жокера в едноименния филм. Рене Зелуегър грабна награда за най-добра актриса в драматичен филм с играта си в биографичния филм "Джуди", в който влиза в кожата на американската актриса и певица Джуди Гарланд.

Мини сериалът "Чернобил" спечели наградата за "Най-добър телевизионен сериал или телевизионен филм". Южнокорейската лента "Паразити" беше отличена като най-добрия филм на чужд език.

Сцената на официалното събитие за пореден път стана трибуна, от която звездите призоваваха за съпричастност към различни обществени проблеми, сред които климатичните изменения, опустошителните пожари в Австралия и др. Естествено, не липсваха и оценки за външния вид на знаменитостите. Според изданието USA Today например тази година Дженифър Лопес (на снимката) е била една от най-лошо облечените знаменитости на церемонията.

Всички победители и номинирани за "Златен глобус 2020" можете да видите тук.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.