Корморан Страйк на Джоан Роулинг завладява ефира на bTV от 11 декември

Pinterest LinkedIn +

Базиран на криминалните бестселъри на Робърт Галбрейт, под чийто псевдоним пише Дж. К. Роулинг, сериалът ще се излъчва в делничните вечери от 22:00 ч.

От 11 декември (понеделник) премиерно в национален ефир тръгва хитовата британска поредица „Случаите на Корморан Страйк“ (Strike), базирана на криминалните бестселъри на авторката на „Хари Потър“ Дж. К. Роулинг.

Писателката публикува романите за частния детектив Корморан Страйк под псевдонима Робърт Галбрейт, а нетипичният персонаж е екранизиран в сериал. Зрителите на bTV ще могат да се насладят на епизодите му от 11 декември (понеделник) всяка делнична вечер от 22:00 ч.

В центъра на историята е Корморан Страйк (Том Бърк) – ветеран от войната, който работи като частен детектив в малък офис на улица „Денмарк“ в Лондон. Въпреки че животът му е в пълен безпорядък и е белязан както от физически, така и от психически травми, Страйк използва своя нюх и проницателност, за да разкрива престъпления, с които дори полицията не успява да се справи.

Рамо до рамо до Корморан е неговата ентусиазирана асистентка Робин Елакот (Холидей Грейнджър), която започва работа при него с уговорката за временна позиция. Скоро обаче тя започва да подрежда хаотичното му ежедневие учудващо добре и се превръща в незаменим помощник в разследванията му.

Всеки от сезоните на „Случаите на Корморан Страйк“ носи името на съответния роман. Пилотният проследява събитията в първата книга – „Зовът на кукувицата“, а историите от следващите две книги оживяват в сезоните „Копринената буба“ и „В служба на злото“.

В ролята на Корморан Страйк влиза английският актьор Том Бърк, а партньорката му Робин е изиграна от ослепителната Холидей Грейнджър. Дж. К. Роулинг е изпълнителен продуцент на сериала заедно с Бен Ричардс, Рут Кенли-Летс, Нийл Блиър и Елизабет Килгариф.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.