Концерт в памет на Фреди Меркюри ще бъде излъчен ексклузивно в YouTube

Pinterest LinkedIn +

"Queen" и "Eagle Rock Entertainment" си партнират с "The Mercury Phoenix Trust" за специалната YouTube премиера на концерта, организиран в чест на легендарния изпълнител Фреди Меркюри. Става въпрос за легендарното само по себе си благотворително събитие от 1992 г. е с участието на Джордж Майкъл, Елтън Джон, "Metallica", Дейвид Боуи, Ани Ленъкс, "Guns N’ Roses", Лайза Минели, "Def Leppard" и др.

Инициативата, която ще се проведе в световната мрежа за видеосподеляне, е с цел набиране на средства в подкрепа на фонда за борба с COVID-19 към Световната здравна организация (СЗО). Специалното излъчване ще се състои днес,
15-ти май, в 21 часа българско време в официалния канал на Queen в YouTube (www.youtube.com/queen). Концертът ще бъде достъпен за стрийминг в платформата 48 часа след излъчването.
Джордж Майкъл на концерта за Фреди Меркюри

Грандиозният концерт се състоя на 20 април 1992 г. на емблематичния стадион "Уембли" пред публика от 72 хил. души и беше гледан в цял свят от над 1 млрд. зрители. Събитието е посветено на вокалиста  и фронтмен на "Queen" Фреди Меркюри, който почина от СПИН на 24 ноември 1991 г. Останалите членове на групата излизат на сцената заедно с някои от най-великите артисти на всички времена. Концертът е последното мащабно събитие на бас китариста Джон Дийкън (John Deacon) на живо с "Queen".
 
Със събраните средства от шоуто тогава е създадена фондацията "The Mercury Phoenix Trust". Доверието е основна част от наследството на "Queen" и на Фреди Меркюри и фондацията продължава да предоставя над 17 милиона паунда годишно на над 1000 проекта в 57 държави в продължаващата борба със СПИН.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.