Елтън Джон: Майкъл Джексън беше психично болен

Pinterest LinkedIn +

Поп звездата Елтън Джон е определил покойния си колега Майкъл Джексън като "нездрав психически" в автобиографичната си книга "Аз: Елтън Джон" ("Me: Elton John"), съобщава TMZ.

Британският певец разказва, че е познавал Джексън, откакто той е бил на 13 или 14 години. В началото е бил "най-възхитителното дете", но в някакъв момент е започнал да се отдалечава от реалността, подобно на Елвис Пресли.

"Бог знае какво ставаше в главата му и с какви таблетки се тъпчеше. Но всеки път, когато го виждах през последните години, мислех, че напълно е откачил. Той наистина беше психично болен", пише Елтън Джон.

Неведнъж Майкъл Джексън е бил обвиняван в педофилия. През 1993 г. в неморални действия от подобно естество го обвиниха 13-годишният Джордан Чандлър, който по това време е фен на Джексън и често е пребивавал в имението му "Невърленд". Тогава спорът между тях беше решен извън съда и певецът плати 22 милиона долара на семейството на момчето. Историята се повтори през 2003 г., когато певецът беше заподозрян в блудство с 13-годишният Гавин Арвизо, който също е бил чест гост в имението му, но тогава Майкъл Джексън беше оправдан по съдебен път поради липса на доказателства за подобно престъпление.

През март 2019 г. по НВО беше излъчен документалният филм "Да напуснеш "Невърленд", в който бяха повдигнати нови обвинения в педофилия към починалия вече певец. Личните си истории във филма разказват Уейд Робсън и Джеймс Сейфчак, които твърдят, че в деството си са били подложени на сексуално насилие от страна на звездата в известното му имение. Твърдения, които наследниците на Джексън отхвърлиха напълно.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.