Близки на Майкъл Джексън отвръщат на удара със свой документален филм

Pinterest LinkedIn +

Роднини и бивши колеги на Майкъл Джексън заснеха документалния филм "Невърленд" от първа ръка" ("Neverland Firsthand") в отговор на скардалната лента "Да напуснеш "Невърленд", която представя поп звездата като педофил. За това съобщава "Vanity Fair".

В новия филм участват племенници на изпълнителя, технически директор и продуцент, които разказват, че никога не са виждали обидени или оскърбени деца около Джексън. Племенницата му Бренди Джексън твърди, че познава Уейд Робсън, който е един от основните обвинители на звездата. "Той знае как да се представи в различни ситуации така, че да получи финансова изгода", казва племенницата.

Четиричасовият филм "Да напуснеш "Невърленд", чиято премиера беше на фестивала "Сънданс" през януари тази година, разкрива историята на две предполагаеми жертви на Джексън - Уейд Робинсън и Джеймс Сейфчак, които твърдят, че в детството си са били жертви на сексуални посегателства от страна на поп изпълнителя. Разделен на два епизода, филмът беше излъчен по НВО, а впоследствие семейството на Майкъл Джексън предявиха иск за 100 милиона долара срещу телевизионния канал. Според близките на певеца с излъчването на филма НВО е нарушил условия по договор, сключен през 1992 г. Според тези условия телевизионният канал няма право да принизява честта и достойнството на артиста.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.