Певица от "Spice Girls" едва не е била убита на сцената заради приятелството й с Джордж Майкъл

Pinterest LinkedIn +

Бившата вокалистка на "Spice Girls" Гери Халиуел едва не е била убита на сцената заради приятелството си с Джордж Майкъл, съобщи "Сън" ("The Sun").

В началото на соловата й кариера през 1999 г. певицата е трябвало да участва на наградите "Брит" (Brit), но полицаи са поискали да отменят шоуто й. Причината била готвено покушение срещу нея от престъпника хомофоб Дейвид Коупланд. Въпреки предупрежденито Халиуел не се отказала от изпълнението си на сцената. "Още преди първото ми представяне като солов изпълнител той [Коупланд] ме заплаши със смърт. Заплаши ме, че ще ме застреля заради това, че дружах с гейове и бях приятелка с Джордж Майкъл", казва бившата спайска.

Преди няколко месеца Дейвид Коупланд получи шест доживотни присъди. В продължение на 13 дни през април 1999 г. той прави няколко атентата с взривове във Великобритания. Последният от тях е в лондонския гей клуб "Admiral Duncan", където терористът успява да убие 27-годишна жена и двама нейни приятели. 

Световноизвестният певец Джордж Майкъл почина на на 53-годишна възраст на 25 декември 2016 г. в дома си във Великобритания. Той беше близък приятел на Джери Халиуел, която кръсти на него сина си Монтагю Джордж Хектор Хорнър.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.