Кои са 70-те топ знаменитости в България според класацията на Forbes

Pinterest LinkedIn +

Спортът в лицето на 28-годишния тенисист Григор Димитров оглави класацията на българското издание на списание Forbes за отминалата година. Второто място принадлежи на шоу бизнеса и на телевизионния продуцент Магърдич Халваджиян. В челната тройка се нарежда и тв водещият и продуцент Слави Трифонов.

Списъкът, който подрежда 70-те най-популярни и разпознаваеми българи, проследява любопитни тенденции в развитието на шоубизнеса у нас. Тази година телевизията продължава да е основният инкубатор на звезди чрез нови български сериали и мащабни шоу продукции, отбелязват от престижното бизнес издание. Тя ражда новите звезди в шоу бизнеса – шеф-готвачите – и дава поле за изява на все повече титани от театралната сцена. В същото време в класацията намират място новите онлайн звезди като влогъри и инфлуенсъри, които съчетават класическите комуникационни канали с възможностите на социалните мрежи.

Критериите, по които е направено класирането, включват конкретни постижения през изминалата година, осигуряване на работа за повече хора чрез бизнес начинания и работещи фирми, участия в благотворителни и рекламни кампании и др.

Ето и първите десет в класацията:

1. Григор Димитров – тенисист
2. Магърдич Халваджиян – тв продуцент
3. Слави Трифонов – тв водещ и продуцент
4. Евтим Милошев – тв продуцент
5. Любомир Нейков – тв продуцент
6. Христо Стоичков – бивш футболист, тв анализатор
7. Кубрат Пулев – боксьор
8. 9. Иван Христов и Андрей Арнаудов – тв продуценти
10. Иван Манчев – готвач и тв водещ

Пълния списък на българските знаменитости според Forbes Bulgaria можете да видите тук.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.