Кой кого на MTV Europe Music Awards 2009?

Pinterest LinkedIn +

Тазгодишната церемония по връчването на Европейските музикални награди на MTV за 2009 година, ще се състои на 5 ноември в Берлин.

Германия ще бъде домакин на MTV Europe Music Awards за четвърти път в историята на Наградите, който датират от 1994 година насам.

Шоуто на 5 ноември ще се проведе в забележителната зала O2 World, която е с капацитет от 17 хиляди души и е струвала на създателите си от Anschutz Entertainment Group внушителната сума от 165 милиона евро.


O2 World

Водещ на церемонията ще бъде американската певица Кати Пери (Katy Perry), която ще си партнира с друг представител на музикалната индустрия отвъд Океана, Пийт Уенц (Pete Wentz).

По време на събитието, на сцената ще се качат Green Day за изпълнението на хита си 21st Century Breakdown, Шакира ще представи парчето Did It Again, а култовите U2 - I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight от последния албум на ирландците No Line on the Horizon. На живо ще пеят още Леона Люис (Leona Lewis), Tokio Hotel, Foo Fighters, Jay-Z и жена му Бийонсе.


Кати Пери

Сред знаменитостите, които също ще застанат под светлините на прожекторите, но за да обявят печелившите, пък са тийн идолите Backstreet Boys, актьорите Жан Рено и Моника Белучи, топмоделът Бар Рафаели, бившият тенесист, преминал към покера Борис Бекер и други.

Имената на всички номинирани артисти бяха оповестени на 21 септември 2009 година. Въпреки идеята да се оценява и стимулира творчеството предимно на европейските музиканти, прави впечатление, че тази година малцина от тях всъщност присъстват в ключовите категории на MTV Europe Music Awards 2009.


Бар Рафаели

Не е изненада за никого, разбира се, че в последните години музикалната индустрия на САЩ безкомпромисно залива европейския пазар, представен пред света предимно от Великобритания, Ирландия, Франция и Германия.

Напълно очаквано, в категорията "Най-добра песен" едно срещу друго застават парчетата Halo на Бийонсе, When Love Takes Over на David Guetta и Kelly Rowland, Use Somebody на Kings of Leon, Poker Face на новото скандално явление Lady GaGa и хитът на лято 2009 - I Gotta Feeling на Black Eyed Peas.


Black Eyed Peas

За статуетката "Най-добра група" се борят отново Black Eyed Peas, Green Day, Jonas Brothers, Kings of Leon и Tokio Hotel.

При дамите, конкуренцията също е оспорвана - Бийонсе, Кати Пери, Lady GaGa, Леона Люис и Шакира, както и при мъжете - Еминем, Jay-Z, Кание Уест, Мика и Роби Уилямс.


Бийонсе

За приза "Най-добър видеоклип" се състезават... Бийонсе със Single Ladies (Put a Ring on It), Бритни Спиърс със Circus, Еминем с We Made You, Кати Пери с Waking Up in Vegas и Шакира със She Wolf.

В категориите за отделните европейски държави имената на победителите са вече обявени, като сред тях са Silbermond за Германия, Yoga Fire за Норвегия, Lost за Италия, Orelsan за Франция, We Are Standard за Испания, Дима Билан за Русия, Pixie Lott за Великобритания и т.н.


Еминем и Jay-Z

Що се отнася до съседните на България страни, са отличени изпълнителите Inna за Румъния, maNga за Турция и Елена Папаризу за Гърция.

А за България остава конкурсът "Евровизия"...

Сподели.