Бийонсе и Еминем - големите победители на MTV Europe Music Awards 2009

Pinterest LinkedIn +

R&B звездата Бийонсе (Beyoncе) и рапърът Еминем (Eminem) са големите победители в тазгодишната церемония по връчването на Европейските музикални награди на MTV за 2009 година, която се състоя на 5 ноември в Берлин.

Германия бе домакин на бляскавото шоу за четвърти път в историята на Наградите, които съществуват от 1994 година.  Музикалното събитие, което се проведе във внушителната зала O2 World, с капацитет от 17 хиляди души, ознаменува и 20-годишнината от падането на Берлинската стена.


Снимка: Gareth Cattermole

Бийонсе си тръгна от церемонията с цели три статуетки и така се превърна в голямата звезда на вечерта. Съпругата на Jay-Z бе избрана за "Най-добра изпълнителка", хитът й Halo спечели приза за "Най-добра песен", а лентата към парчето Single Ladies (Put a Ring on It) бе отличена за "Най-добър видеоклип".

Рапърът Еминем победи в престижната категория "Най-добър изпълнител", като се справи с конкуренцията на Jay-Z, Кание Уест (Kanye West), Мика (Mika) и Роби Уилямс (Robbie Williams).


Снимка: Dave M. Bennet

Въпреки загубата, Jay-Z не си тръгна с празни ръце, спечелвайки наградата за "Най-добър ърбън изпълнител". Green Day пък бяха избрани за "Най-добри рок изпълнители", а скандалното ново попълнение на световната сцена - Lady GaGa взе статуетка за "Дебют".

Ирландците от U2 грабнаха отличието за "Най-добро изпълнение на живо", минути след като Боно и компания зарадваха 10 хиляди души с безплатен концерт пред Бранденбургската врата.


Снимка: Dave M. Bennet

"Най-добра група" за 2009 година стана Tokio Hotel, а отличници в алтърнатив стила се оказаха музикантите от Placebo. В категорията за "Най-добър европейски изпълнител" бяха избрани турците от maNga.

Водещ на церемонията MTV Europe Music Awards 2009 бе американската певица Кати Пери, а на сцената за изпълнения на живо се качиха Green Day, Шакира (Shakira), U2, Леона Люис (Leona Lewis), Tokio Hotel, Foo Fighters, Jay-Z и Бийонсе.

 

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.