Коцето-Калки и Националният филхармоничен хор с концерт

Pinterest LinkedIn +

На 24 април в зала "България" Коцето-Калки и Националният филхармоничен хор с диригент Славил Димитров ще представят програма с госпъл и спиричуъл песни. В концерта ще вземат участие и Мартина Табакова (пиано) и София госпъл хор с диригент Гери Балевска, който е единствената подобна формация у нас.

Изключително емоционална, госпъл музиката стои в основата на джаза, блуса, R’N’B и соул музиката. Създадена в САЩ от чернокожите роби през XVIII и XIX век, тя отдавна е прескочила границите на своята родина и набира популярност навсякъде по света. Повечето звезди на поп, рап и джаз сцената са започнали своята кариера от такива хоровете.

На концерта ще прозвучат някои от образците на госпъл музиката, както и джаз стандарти, доказали своята непреходност през годините. Сред тях: "You Raise Me Up", "Deep River", "Say а Little Prayer" и др.

Билети на цени от 10 до 20 лева можете да закупите от касата на зала "България" и онлайн.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.