"BG VINTAGE" възражда българската музика с концерт на 23 май

Pinterest LinkedIn +

Популярната от триото "Sentimental Swingers" Вера Шандел и един от най-добрите български музиканти Михаил Йосифов започват съвместния си проект "BG VINTAGE" с концерт-спектакъл на 23-ти май от 19:30 ч. в "City Mark Art Center".

Тогава на сцената ще се качат талантливи млади музиканти като Велека Цанкова, Ганиела Ганева, Ицо Любенов (вокали), Момчил Косев (вокал и китара), Иван Йорданов (саксофон), Исак Бенбасат (пиано), Светлин Стайков (бас), Виктор Викторов (барабани).  

Проектът има за цел да възроди красотата на българската музика, създадена в периода 30-те – 90-те години на 20-век, по нов и модерен начин и да я обогати със специално създадена авторска музика в стилистиката на винтидж културата.

Благодарение на репертоара си (достъпен и атрактивен както за млади, така и за по-възрастни) "BG VINTAGE" свързва няколко поколения професионални музиканти и публика от различни поколения.

Eкипът на проекта включва Михаил Йосифов, Вера Шандел и Елисавета Петрушева, които от години работят за популяризирането на красивата музика и на винтидж културата в България. Това са хората, които стоят зад създаването и развитието на първото вокално женско суинг трио у нас – "Sentimental Swingers", зад концерта "SWING-ирай България" и други проекти.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.