Ключови аспекти на добрия сайт

Pinterest LinkedIn +

Възможно ли е да оцелеем без уебсайт през 2018 година? Вероятно не. Присъствието ни онлайн става все по-важно, дори наложително, независимо дали искаме да популяризираме своя бизнес, или просто да покажем себе си пред света като реализирала се личност, на която може да се разчита за всякаква работа.

Ако трябва да бъдем честни, е почти вярна онази нова сентенция, според която, ако нещо го няма в интернет, значи то не съществува. Така че, ако искате пълноценно съществуване тук и сега, ви трябва една добра страница онлайн. Тук споделяме с вас ключовите компоненти за изработка на сайт, за да знаете и как да изберете най-подходящата за целта фирма.

Подходящ за мобилни устройства

От решаващо значение е да се уверите, че уебсайтът ви е оптимизиран така, че да бъде удобен за мобилни устройства. В противен случай предоставяте на потребителите си неприятно преживяване с неугледна страница. Те ще видят само част от уебсайта и не точно така, както бихте искали.

Ако искате да предложите най-доброто на клиентите си, направете уебсайта лесен за навигация само с един пръст. Поддържайте дизайна чист и прост. Използвайте съответните икони за определени елементи, за да сте сигурни, че вашата аудитория знае къде кликва. Вместо да пишете Facebook или Twitter, използвайте иконите.

Съхранявайте съдържание по точка и в подходящ вид. Мобилните потребители искат да могат бързо да намерят това, което търсят!

Удобен за навигация

Доброто навигационно преживяване е това, което определя един уебсайт и го отличава от останалите. Ограничете количеството налични елементи от менюто. Използвайте описателни заглавия. Уверете се също така, че логото на марката винаги се придвижва обратно към началната страница на уебсайта. Това позволява на посетителите ви да започнат търсенето си бързо и лесно.

Съществено съдържание

Друга решаваща област, която трябва да бъде разгледана, е съдържанието, което поставяте на уебстраниците си. Това е от ключово значение, за да се гарантира, че уебсайтът ви не само работи ефективно, но и е подходящ за вашата аудитория. За да създадете добро съдържание, ще трябва да се запознаете целевата си аудитория максимално добре. Някои от съветите за създаване на смислено съдържание включват:

- Създайте съдържание, което отговаря на въпросите, поставени от аудиторията ви.
- Уверете се, че в цялото съдържание няма правописни или технически грешки.
- Нека съдържанието е подробно и съответно на заглавието, което е поставено.
- Когато е възможно, използвайте повече емоция в текстовете, за да се свържете с аудиторията чрез думите си.
- Уверете се, че цялото съдържание е SEO оптимизирано чрез подходящи ключови думи, така че вашата целева аудитория да го намери лесно чрез търсачките в мрежата.
- Добрата практика за качествено, значимо съдържание, дава на читателя ценна информация и ви издига в неговите очи.

Дизайн, който посетителите няма да забравят

Визуализацията е важен аспект от всяка изработка на онлайн магазин или сайт. Тя е това, което привлича и интригува клиентите. Трябва да знаете, че дизайнът не е само въпрос на красота и приятна гледка. Визуалното съдържание също така показва дали вашият бизнес е професионална и авторитетна фигура във вашата област или... е на по-ниска степен. Първите впечатления са от значение и го знаете. Така че, за да подобрите визуалния облик на уебсайта си, можете да:

- Проверете дали съдържанието е с един и същ цвят и един и същ шрифт.
- Уверете се, че снимките са с високо качество, каквито би използвал професионален фотограф.
- Използвайте бяло поле между съдържанието, за да улесните потребителя при четенето.
- Ако е възможно, използвайте някакъв герой, който е подходящ за вашия бизнес, за да се свържете по-добре с аудиторията си.
- Уверете се, че всички цветове се допълват един друг и че сайтът ви изглежда чист, свеж и простичък.

Бързо зареждане

Бавното зареждане на страниците може да бъде основна причина, поради която потребителите да се отказват от вас лесно. Ако зареждането на дадена страница отнема повече от 5 секунди, това може да доведе до силно разочарование за посетителите. И ще ги накара да търсят това, от което се нуждаят, на друго място. Ето как можете да забързате функциите на сайта си:

- Премахване на несъществени елементи: видеоклипове, изображения или други големи документи, които могат да отнемат време за зареждане.
- Компресирайте изображенията, за да намалите времето, необходимо за възпроизвеждането им.
- Оптимизирайте уебсайта си за устройства като мобилни телефони и таблети.
- Използвайте подходящия софтуер за програмиране и флаш, за да можете да пускате видеоклипове с високо качество или други движещи се обекти.
- Минимизирайте HTTP заявките, които се изискват при зареждане.
- Намалете броя на плъгините, които използвате.

Независимо дали изграждате бизнес уебсайт, или пък информационен такъв, важно е да добавите тези ключови елементи към цялостния си дизайн. Само така можете да бъдете сигурни, че сайтът ви е успешен и ще се превърне в авторитета, който искате да бъде. За жалост, обаче, не всеки е специалист по изработка на уебсайт и ето затова се нуждаете от професионалисти, които имат истинско желание да ви помогнат да популяризирате бизнеса си. Търсете и се доверявайте на партньори, които ви показват приятелски, но компетентен подход към всяко решение, от което се нуждаете.

И не забравяйте, че най-важно е отношението. Вашето лично отношение към това, което искате да станете. Дори със съвършен сайт и изтъкнати специалисти, които са дали своя труд за неговата изработка, е важно да управлявате наличния си ресурс с професионализъм и искрено желание за растеж – защото всяко нещо, което правите, е важно. Успех!

Сподели.