Пет нови уеб сайта: защо световната мрежа не спира да ни изумява

Pinterest LinkedIn +

Това не е някаква специална селекция. Не е представителна извадка. Не съдържа подтекст, контекст или латекс. Просто пет чисто нови уеб страници, появили се сравнително неотдавна онлайн, които не само заслужават внимание, но и ясно показват защо световната мрежа е толкова уникален ресурс, притежаващ неизчерпаем потенциал да забавлява, образова, развлича и да бъде полезна.

London Zoo
www.zsl.org/zsl-london-zooАко сте в настроение за малко развлечение в стил "На животните с любов", хвърлете поглед на обновения сайт на една от най-големите и добре поддържани зоологически градини в света – лондонската. 

Новият дизайн е с подчертан акцент върху визуалното представяне и фотографиите, които ще откриете на сайта, са просто изумителни. Страницата е много интерактивна и ще ви позволи да се разходите, макар и виртуално, из прекрасния зоопарк.

The Devil's in your Details
www.thedevilsinyourdetails.com


Целта на сайта е да ви стресне, да ви разтърси и да ви послужи за предупреждение. Дайте му детайли за вашият Facebook акаунт и той за минути ще сглоби от публично достъпните ви данни кратко видео, от което ще се изправят косите ви. 

В него ще видите десетки различни примери за интернет измами, злоупотреба с личната ви информация и начини за кражба на идентичност. Замислен като част от кампания за повишаване бдителността на онлайн потребителите, той със сигурност ще ви накара да се замислите какво точно споделяте за себе си в мрежата и с кого. 

BrainFacts.org
www.brainfacts.orgИзключително интересен образователен сайт, поставил си за цел да събере на едно място всички известни факти за "най-комплексната биологична структура в цялата позната вселена". 

Разбира се, става дума за човешкия мозък, а страницата се поддържа от Обществото за неврологични науки. Тя съдържа новини, научни публикации и разработки, които ще ви запознаят с най-новите постижения в тази област.

Story of Send
www.google.com/green/storyofsend

Google отново предлагат нова и занимателна идея. В този си подсайт изумителната компания показва чрез анимация по доста забавен начин пътя на всяко ваше писмо, изпратено с Gmail до получателя си. 

Разработен за целите на промотирането на "зелените" услуги за сигурност на Google и за защита неприкосновеността на личната информация на потребителите, изпращана през електронна поща, Story of Send може да ви послужи и като отличен базов инструмент за разучаване на основните принципи на действие на световната мрежа.

Change.org
www.change.org

Искате ли да промените света? Ако това е вашето желание и мечта, този сайт ще ви даде уникалната възможност да стартирате масова подписка в подкрепа на всяка ваша идея – без значение колко щура и нестандартна е тя. 

Опубличаването й в социалните мрежи като Facebook и Twitter е лесно, тъй като Change.org ви дава възможност дори да зададете конкретни таргет групи, към които да е насочена вашата петиция.

Сподели.