Кирстен Дънст в новия филм на скандалния Ларс фон Триер

Pinterest LinkedIn +

Холивудската звезда Кирстен Дънст (Kirsten Dunst), нашумяла с трилогията за Спайдърмен (Spiderman), ще е голямото име в най-новия проект на скандалния режисьор Ларс фон Триер (Lars von Trier).

Датчанинът, който шокира цял свят с бруталния си последен филм - "Антихрист" (Antichrist), се е заел с психологическа драма, озаглавена "Планета Меланхолия".

Лентата е поредният от залелите в последните години Холивуд апокалиптични блокбъстъри, разказващи за предстоящата гибел на земята и човешкия род, но Триер е категоричен, че за разлика от тях, филмът му ще впечатлява повече с психологическо въздействие, отколкото с ефектна визия.

Първоначално ролята бе поверена на испанския секссимвол Пенелопе Круз (Penelope Cruz), но в крайна сметка тя предпочете да се присъедини към екипа на "Карибски пирати 4" и по този начин даде мястото си на Кирстен Дънст.

Вече се знаят и някои от другите имена в каста - Шарлот Генсбур, Кийфър Съдърланд, Шарлот Рамплинг, Александър Скарсгард и др. Предвижда се снимките да стартират през юли месец в Швеция.

Шок! Полицейско насилие посини звездите! >>
Холивудските секссимволи (жени) >>
За Спайдърмен, рекордите и един малко очакван развод >>

 

Сподели.