Джон Лорд от Deep Purple в България, свири със Симфоничен оркестър и група Те

Pinterest LinkedIn +

Легендарният кийбордист на Deep Purple - Джон Лорд (Jon Lord), e първият хедлайнер, потвърдил участието си на фестивала Мюзик Джем 2010.

Концертът ще се състои на 30 октомври 2010 година в зала 1 на НДК. Билетите за събитието са на цени от 30 до 80 лева, като тяхната продажба стартира на 26 април.

Джон Лорд ще излезе на сцената заедно със своя бенд, Симфоничен оркестър и музикантите от група Те.

Предстои да бъдат оповестени имената и на останалите звезди, които ще пристигнат у нас за XV-то поредно издание на музикалния форум Мюзик Джем 2010.

Преди по-малко от месец, Джон Лорд зарадва почитателите си с нов албум. Проектът To Notice Such Things е създаден в памет на неговия близък приятел - сър Джон Мортимър, и включва 6 сюити за пиано и оркестър.

Джон Дъглас Лорд е английски пианист и композитор, известен най-вече с дългогодишната си кариера в Deep Purple, а също и във формации като Whitesnake, Paice, Ashton & Lord, The Artwoods и Flower Pot Men.

След като напуска окончателно Deep Purple, Лорд започва да се занимава с класическа музика и прави самостоятелни композиции и участия заедно с Лондонската филхармония.

Издава над 50 албума, 20 от които са заедно с Deep Purple, 8 с Whitesnake, както и редица солови. Участва в много странични проекти и записва с имена като Джордж Харисън ( George Harrison), Дейвид Гилмор ( David Gilmour), Пол Уелър (Paul Weller), Робърт Плант (Robert Plant) и други.

Концертът на Джон Лорд, който гостува в Пловдив през 2009 година, е организиран от София Мюзик Ентърпрайсис.

Сподели.