Новият "Джеймс Бонд" окончателно пада от екран, MGM фалира до седмици

Pinterest LinkedIn +

23-та поредна серия от приключенията на Джеймс Бонд (James Bond) едва ли ще види скоро бял свят.

От MGM официално обявиха, че за момента стопират проекта до окончателно изясняване на ситуацията около бъдещето на филмовото студио.

Въпреки, че вече няколко месеца компанията, която държи правата на франчайза - знаменитата Metro Goldwin Meyer е на пазара, все още интересът към нея е твърде слаб и вероятността за фалит се увеличава с всеки изминал ден.

"Продължаващата несигурност около бъдещето на MGM и отсъствието на достатъчно положителни новини във финансов аспект ни принуждават да спрем реализацията на новата серия за Бонд. Нямаме никаква яснота и кога снимките могат да стартират, тъй като сме на ръба на банкрут.


Ако 007 реши да продава оръжието, сме готови да предложим добра цена...

Предварително обявената премиера на филма за 2011/2012 година вече не е актуална", се посочва в изявлението на продуцентите Майкъл Джи Уилсън и Барбара Броколи. 

Според неофициалната информация, дълговете на MGM възлизат на над 3,5 милиарда долара и дори колосален успех на евентуалното продължение не би могъл да ги спаси без продажбата на акциите на нов собственик.

Спряганите досега имена бяха на Time Warner, News Corp. i Lionsgate, но след като разбраха с какви пасиви ще трябва да се справят, те оттеглиха интереса си към евентуалната сделка.

Сподели.