Кевин Спейси ще плати 31 милиона долара на създателите на "Къща от карти" заради секс скандал

Pinterest LinkedIn +

Холивудският актьор Кевин Спейси беше осъден да плати 31 милиона долара на създателите на сериала "Къща от карти" ("House of Cards"), в който той играе главната роля. Причината е нашумелият секс скандал, в центъра на който се оказа Спейси и който доведе до отстраняването на звездата от проекта, съобщава BBC News.

Отбелязва се, че съдебното решение е взето още през 2020 г., но е оповестено публично едва сега. Спейси е признат за виновен в нарушаване на договор с "Netflix". Самият актьор отрича обвинението, до което се стигна, след като колегата му Антъни Рап обяви, че Кевин Спейси го е изнасилил. Последва вълна от обвинения, при която около 20 души също съобщиха за тормоз от страна на Спейси. Девет от тях са работили с него по сериала "Къща от карти".

Нашумелият скандал срина изцяло репутацията на актьора. Той беше уволнен от хитовата поредица.

Заради многото обвинения режисьорът Ридли Скот реши да снима повторно филма си "Всичките пари на света", който вече беше заснел с участието на Кевин Спейси. Скот замени Спейси с Кристофър Палмър, въпреки че повторното заснемане му коства огромна сума. „Иначе никой нямаше да гледа този филм“ - каза тогава режисьора, признавайки, че Кевин Спейси е изиграл ролята си чудесно.
Сподели.