Кевин Спейси беше оправдан по всички обвинения

Pinterest LinkedIn +

Навръх рождения си ден актьорът Кевин Спейси беше оправдан по обвиненията за сексуални нападения срещу четирима мъже, съобщиха световните осведомителни агенции.

В лондонски съд срещу него бяха повдигнати 
девет обвинения, сред които за сексуално насилие, принуждаване към секс без съгласие, принуждаване към секс с пенетрация. Британски прокурори обявиха, че срещу актьора са повдигнати обвинения от четирима мъже през май 2022 г. Според обвинителите Спейси е проявил непристойно поведение в периода 2004 - 2013 г., когато актьорът е работил като артистичен директор на лондонския театър „Олд Вик“.

Трима от четиримата обвинители са заявили, че 63-годишният актьор ги е опипвал агресивно, а четвъртият твърди, че Спейси го е нападнал и насилил сексуално, докато е бил в безсъзнание в неговия апартамент.

Актьорът пледира невинен по всички обвинения, които определи като са "лудост" и "удар в гърба", и заяви, че обвинителите му лъжат и са съгласували своите показания. При произнасянето на присъдата Спейси се е разплакал, споделят свидетели. По време на съдебния процес като свидетел на защитата беше призован и Елтън Джон.

Това е поредното дело от този вид, спечелено от Кевин Спейси. През октомври 2022 г. той беше оневинен и по дело за сексуално насилие, заведено срещу него в граждански съд в САЩ. Съдебните заседатели в Манхатън, Ню Йорк, установиха, че обвинителят му не е доказал твърдението, че актьорът е упражнил нежелано сексуално насилие над него, когато е бил на 14 години.

Независимо от оправдателните присъди съдебните дела станаха причина Кевин Спейси да изчезне от публичното пространство и да се прости с някои роли.

Сподели.