Katy B, пъшкания, стонове и вопли в песента на Летните олимпийски игри

Pinterest LinkedIn +

Продуцентът на най-продавания дългосвирещ запис на Острова за 2007 г. (отличеният с пет награди Грами Back to Black на Ейми Уайнхаус) е започнал работа по песента, която ще звучи по време на телевизионните предавания от летните олимпийски игри Лондон 2012 и ще бъде използвана за саундтрак в предстоящите рекламни клипове на Coca Cola.

36-годишният Марк Ронсън (Mark Ronson), отличен с награда BRIT и за един от собствените си студийни записи (издаденият през 2007 г. Version), е избрал номинираната за Mercury Prize 2011 дъбстеп звезда Katy B за основната вокална партия в песента, но освен сопрановия глас на 22-годишната британка, завършила един и същи колеж с Адел и Jessie J, парчето ще включва още много други гласове.

Или по-точно стенания, крясъци, пъшкания и прочее звуци, характерни за спортистите в състезателни и тренировъчни условия. Сред най-интересните звуци, по думите на самия Ронсън, са стоновете, произвеждани от тенис (на маса) звездата Дариус Найт.  

"Понякога ги използва, за да внесе напрежение в играта на своите опоненти, а друг път чрез тях изразява радостта си – на мен ми звучат като Джеймс Браун, така че от самото начало бях убеден, че ще ги включа в парчето".

"Въоръжен" с нужната звукозаписна техника, Ронсън обикаля земното кълбо, записвайки звуците, издавани от атлетите по време на тяхната подготовка за предстоящата Олимпиада. Сред тях са диханията на руската бегачка Ксения Вдовина, опитваща се да сдържи дъха си след пробяганата дистанция и крясъците и стоновете, издавани от мексиканската таекуондо състезателка Мария Еспиноза, "докато изкарва нечии вътрешности".

Крайният резултат от усилията на Ронсън, в чиято продуцентска дискография влизат още Osirus на Ol' Dirty Bastard, Back to Basics на Кристина Агилера, "19" на Адел и All You Need is Now на Duran Duran, ще може да бъде чут през март 2012 година.

XXX летни олимпийски игри ще се проведат между 27 юли и 12 август, с което Лондон ще стане единственият град в света, домакинствал Олимпиада три пъти. Спортисти от 204 нации ще се съревновават за олимпийските медали в 38 дисциплини.


Сподели.