"Като на кино", или поглед отвътре към света на звездите

Pinterest LinkedIn +

Малко хора могат да кажат, че работят точно това, за което винаги са мечтали. Журналистката Станислава Кара обаче е един от тях, а първата й документална книга "Като на кино" ще ви пренесе в света на холивудските звезди.

Чаровната водеща на телевизионното предаване "Като на кино" Станислава Кара не е просто лицето пред камерата. Тя е и автор на предаването. Освен това е журналист със завиден опит и страстен киноман. Именно последното е особено важно, защото, когато обичаш това, което правиш, успяваш неусетно да предадеш своите положителни емоции и на публиката.

"Като на кино" е първата документална книга на младата журналистка. Предхождат я два романа – "Фалшът е начин на мислене" и "Повикът на щастливата случайност", а общото между трите книги е най-вече увлекателността, с която авторката разказва своите истории.

Станислава Кара завършва международна журналистика в Лондон и въпреки че има афинитет към седмото изкуство, първата й идея за дипломна работа е свързана с нещо много различно. Сериозната (разбирайте разследваща) журналистика или изпълнената с опасност работа на военните кореспонденти е вдъхновяваща, но не е за всеки.

Насочена от дипломния си ръководител към тема, която я вълнува наистина, Станислава Кара започва да търси снимачна площадка, откъдето да започне пътя си към професионалната журналистика, защото киното винаги е било нейна страст.

И бързо разбира, че да разказваш холивудски истории съвсем не е лесно. По това време в Лондон се снима "Мач Пойнт" на Уди Алън, но след четири поредни отказа Станислава е принудена да потърси по-реалистична цел. 

Така започва пътят й към света на киножурналистиката. Забравете за клюките и таблоидите, снимките, направени от папараци, и информация, подадена от съмнителни "близки до актьора" източници. В тази книга ще откриете откровен и сериозен поглед към киното. Като изкуство, като индустрия, като начин на живот.

Да, блясък не липсва, но да си извоюваш възможността да разговаряш с някои от най-интересните и успели актьори в Холивуд и да присъстваш на събития като филмови фестивали и връчвания на награди не е нещо, което се постига за един ден.

Станислава Кара разказва за хората, които са я вдъхновили, за сложната система от връзки между журналисти и пиари, за внимателно изградения имидж на звездите, за позволените въпроси и за онези, които трябва да промъкнете с хитрост, особено ако искате да получите отговор.

В "Като на кино" са включени и пълните варианти на част от интервютата, които самата авторка е правила със звезди като Кевин Спейси, Уилям Дефо, Никол Кидман, Том Харди, Ема Томпсън, сър Кенет Брана, Камерън Диас, Бенедикт Къмбърбач, Том Хидълстън, Кейт Уинслет, Еди Редмейн, Алисия Викандер и много други.

Любопитен поглед отвътре към добре смазаната холивудска машина, "Като на кино" е изкушение за всеки киноман. Официалната премиера на книгата е на 18 май в клуб "Перото", а гостите на събитието ще имат възможност да видят кадри от някои от най-атрактивните интервюта, включени в книгата.

В случай че нямате възможност да присъствате на премиерата или просто нямате търпение да се потопите в света на киното, най-прекият път към "Като на кино" е ТУК.

Сподели.