Карбовски отказа поста в СЕМ и заяви: Другото мнение вече съвсем го забраниха, свободата се превърна в престъпление!

Pinterest LinkedIn +

"Тази работа, която ми се предлага, не е за мене" - заяви журналистът Мартин Карбовски по повод номинацията му за член на СЕМ, издигната от партията "Има такъв народ". "Ако работим като чиновници, нашият екип явно няма да може да снима. Явно няма да получим и подкрепата, която очаквахме от Тошко и от Слави" - загатна той, без да уточнява на каква подкрепа по-точно се е надявал. "За мен е много важно да кажа на Тошко и на Слави, че няма да го направим това" - заявява по-нататък във видеото журналистът.

Все пак той определи номинацията си като "хубав обществен експеримент" и заяви, че "битката с либералите" няма да може да се проведе от позицията на "чиновник, който трябва да се съобразява със закони, да си мълчи, да си трае". "Войната с либералите не я започнахме ние, обаче ще я завършим" - заявява още Карбовски.

"Това са еничари, които са дошли за малко на власт, и ще направят всичко, за да прецакат нечия съдба Хората, които гракнаха срещу мене, нямат и един-два дена трудов стаж - всички тия хора са грантове, всички те са долари, това трябва да се провери. Така трябва да се води тази война!" - обяснява журналистът. Той уточнява още, че "в София има една клика, която няма да разреши да се смени този режим. И това не е на Киро режима, а неолиберален режим - изключително грозно нещо, което започна добре, но в един момент стана най-омразната реч, борейки се срещу омразата... Най-голямото гонение...". По-нататък той обяснява, че става въпрос за "анонимни хора, които са решили, че свободата е техен патент те казват какво е правилно, а ние трябва да маршируваме, да рапортуваме и да козируваме".

"Не търся службици" - уточнява Карбовски и обяснява, че не би искал да е зависим от "ужасяващата, малка, ситна клика тук в София...". Той уточнява, че има предвид някои "анонимни хора, които са решили, че свободата е техен патент: те казват какво е правилно, а ние трябва да маршируваме, да рапортуваме и да козируваме".

В заключение Мартин Карбовски заявява, че "Свободата иска съучастие" и констатира с огорчение: "Свободата се превърна в престъпление!". В края на видеото журналистът заявава:"Трябва да продължим!".

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.