Капитан Планета се завръща в широкоекранен франчайз

Pinterest LinkedIn +

Капитан Планета - първият супергерой с мисия да защитава планетата от замърсяването на околната среда, се завръща, този път на голям екран и не нарисуван, а от плът и кръв. Анимационната поредица за неустоимия зеленокос енвиронменталист и неговия отряд от Планетяни ще бъде адаптирана в игрална пълнометражна кино лента от Дон Мърфи (Don Murphy) – продуцентът на първите два филма от блокбъстър франчайза Transformers, и неговата съпруга Сюзън Монфорд (Susan Monford) - продуцент на предстоящия Real Steel, които ще си партнират с Cartoon Network.

"Посланията на капитан Планета днес звучат по-актуално от всякога", казва Стюарт Снайдър, президентът на анимационната дивизия на Turner Broadcasting System – компанията, собственик на Cartoon Network, чийто основател – еко-активистът Тед Търнър (Ted Turner), създава анимационния сериал в началото на 90-те години на миналия век.

Поредицата има 6 сезона, излъчени в периода 1990-1996 г. в цял свят, в това число в България. Оригиналният актьорски състав, озвучил сериите, включва носителката на Оскар Упи Голдбърг (Whoopi Goldberg), с чийто глас говори Богинята на Земята – Гея.

Сподели.