Капаните на безлихвения заем за автомобил

Pinterest LinkedIn +

Странно ли ви звучи възможността да получите „безлихвен“ заем за автомобил? Така е, странно би било!

Капаните са много умно скрити тук. Вземете например привлекателен лихвен процент от 0%. Както можете да видите, банката не е благотворителна организация, което означава, че няма да работи без печалба. Следователно не може да има безлихвени заеми. Всички печалби, за които се твърди, че не се търсят от финансовата институция, отдавна са включени в различни допълнителни комисионни, прибавени към цената на автомобила, разходите за документи и т.н.

Най-често трябва да избягате от „изгодни безлихвени заеми“, предлагани от автокъщи.

При по-внимателен оглед условията тук са просто поробване:

  • срок на заема - не по-дълъг от 12 месеца;
  • аванс - поне половината от цената на автомобила;
  • задължителна застраховка на мястото, посочено от банката.

Освен това могат да се добавят различни изисквания, което в крайна сметка със сигурност е неизгодно.

За да не се „потопите“ в подобна ситуация, помолете мениджъра стъпка по стъпка върху лист хартия да ви посочи условията и очакваните действия. В същото време въведете възможно най-точно всички суми на формуляри, разрешителни, застраховки, такси за обслужване на сметки и подобни плащания. Направете почивка за ден-два и поискайте подобни оферти от други банки. Може би вашият „безлихвен“ заем няма да е толкова изгоден.

За да избегнете проблеми в бъдеще, опитайте се незабавно да разберете какви санкции и други подобни може да ви наложи банката. Не е необходимо да подписвате договор, който предвижда изчисляване на огромна санкция за всяка минута закъсняло плащане. Оценете финансовата си стабилност. Също така трябва да вземете предвид вероятността паричният поток на входящите средства да намалее. Например, вие сте лишени от бонус, или любимата ви котка ще се разболее. Или може би компанията, за която работите, напълно ще престане да съществува. Винаги трябва да бъдете подготвени за най-лошото, за да отреагирате по възможно най-рационалния начин.

Източник: Парите.бг

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.