Цветина Иванова колабира на Арената и напусна „Фермата“ 9

Pinterest LinkedIn +

Писателката си тръгна от приключението по bTV след гласуване на съотборниците й от „Канатица“

Писателката Цветина Иванова напусна „Фермата: Нишката на живота“ по bTV след серия от премеждия, в които показа желязна воля и желание за победа. Синеоката участничка колабира на Арената по време на отборния дуел, но въпреки изтощението не се отказа от битката и продължи напред към финала. След като нейният тим „Канатица“ загуби решаващия сблъсък, съотборниците й взеха тежкото решение тя да напусне предаването завинаги. „За мен „Фермата“ беше мечта. Изживях еуфория от емоции и създадох нови приятелства“, каза тя, преди да си тръгне завинаги от стопанството.

В първата индивидуална битка за два пендара Цветина от „Канатица“ се сблъска с продавачката на цветя Емилия Георгиева от „Елбетица“. Целта на участничките беше да построят стълба, минавайки десетки пъти нагоре-надолу по вертикалното трасе. Още след първия тур писателката се почувства зле и колабира, след като кръвната й захар падна рязко. Наложи се да получи лекарска помощ. Веднага щом отново стъпи на крака, Цветина пожела да продължи битката, а конкурентният отбор „Елбетица“ я приветства с аплодисменти обратно на Арената. Тя обаче отново загуби координация и се отказа след третия тур. „Битката е моя, но не чувствам истинската сладост на победата“, коментира Емилия след края на изпитанието.

Във втория сблъсък за един пендар сили премериха операторът на пристанище Георги Петров от „Канатица“ и дизайнерът Сергей Панайотов от „Елбетица“. Двамата трябваше сръчно да разплетат топчета от мрежа и да ги вкарат с финес в малък кош. Мерникът на Сергей се оказа много по-точен и той донесе победата на своя отбор.

В третата битка за три пендара земеделецът Кенан Асил от „Канатица“ се противопостави с всички сили на експерта в борбата с финансовите измами Георги Стоянов от „Елбетица“. В продължение на 30 минути двамата масивни дуелисти трябваше да обръщат двулицеви черно-бели плочи, като целта на всеки беше да сложи на Арената повече плочи от един цвят. Под проливния дъжд Кенан спринтира неколкократно и победи безапелационно. Резултатът беше изравнен, а „Канатица“ отново се върна в играта.

Равенството се запази и след като двата тима дадоха еднакъв брой верни отговори на въпросите на Алманаха и всеки получи по два пендара. Развръзката дойде в отборната щафета за пет пендара. В нея участниците трябваше да пренесат вода в огъващи се тръби, да завъртят голяма клетка, увиснали на ръцете си, да отвият гайки от дълги шпилки и да освободят висящи чували. Георги от „Канатица“ въобще не успя да премине през въртящата се клетка и така загуби ценно време за своя тим. „Елбетица“ триумфира в отборния дуел с десет пендара, а конкурентите им останаха с пет.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.