Какво да правим, ако има проблем с горивната система

Pinterest LinkedIn +

При всякакъв проблем с горивната система, най-доброто решение за вас е да потърсите специализиран сервиз, където ще бъде направена проверка и тестване за уточняване и решаване на проблема.

 

Такъв е нашият дизел сервиз - София Дизел Център, който е топ оторизиран в страната, разполага с необходимата апаратура и лаборатория за тестване, рециклиране и ремонт на дюзи.

 

Основните причини за проблеми на дизеловите инжектори е свързана с качеството на горивото, преминаващо през инжектора и механичната стабилност на инжекторната структура.

 

Извършване на подходяща поддръжка и когато е налице даден проблем, навременното му отстраняване, освен че спестява време и парични средства, предпазва от по-нататъшно усложняване на проблема.

 

Редовната смяна на горивния филтър и качественото гориво, оказват огромно значение за безпроблемното пътуване и изминаването на хиляди километри. Например, модерните дизелови инжектори на Common Rail, могат да впръскват два или три пъти за цикъл на двигателя, което увеличава износването на инжектора.

 

Ако имате проблем с горивната система и за да разберете дали има дефект със системите за впръскване Common Rail, трябва да се знае дали дизеловите инжектори впръскват правилно горивото от момента на експлоатация.

 

Нашата база е оборудвана с най-висок клас изпитателни стендове, позволяващи максимална точност при тест на инжектор и други. Ние можем да разрешим всякакъв проблем с горивната система: на леки, лекотоварни автомобили, тежко товарни, автобуси, селскостопанска техника и др.

 

Какви могат да бъдат причините за повреда и нуждата от ремонт на дюзи на камион?

 

Възможно е проблемът да е механични неизправности, като прекъсване или затруднения при стартиране, износен клапан, издухано вътрешно уплътнение под високо налягане или други.

 

Решението е:

 1. смяна на горивните филтри
 2. използване на качествено гориво от надеждни източници
 3. избягване на прекалено агресивна настройка, защото увеличава ширината на импулса
 4. използване на дюзи, които имат по-добра устойчивост на пукнатини
 5. да не се смесват горивата с примеси
 6. използване на добавки за почистване на горивната система само по препоръка на производителя
 7. много е важно почистването да се извършва в оторизиран сервиз и това е София Дизел Център.

 

Отломките и ръждата в инжектора могат да запушат дюзата или иглата на дюзата.

При не работещи дюзи е възможно загуба на компресия в цилиндрите или други механични неизправности.

 

За правилната и пълноценна работа на горивната система е важно да се спазват някои препоръки:

 

 • да не се използват евтини резервни части без да се знае произходът им
 • избягване на некачествени дизелови горива, които оказват влияние върху работата и прекомерното износване на инжектора, спомагат за образуването на абразия , натрупвания и наслагвания на нагари.
 • почистване на дюзите в оторизиран сервиз, където разполагат с необходимата апаратура за качествено почистване
 • закупуване на рециклирани дюзи задължително от оторизиран сервиз, какъвто е София Дизел Център.

 

Въпреки, че някои дистрибутори на гориво добавят подобрители за гориво, което е важен фактор за ограничаване преждевременното износване на инжекторите, тя не е единствената причина за износването.

 

Абразията е причина за преждевременното износване и нуждата от ремонт и рециклиране на дюзи.

Когато горивата съдържат примеси, някои от тях съдържат много малки частици, които могат да преминат през най-тесните филтри на превозното средство.

 

С течение на времето те повреждат инжекторите, преминавайки през нормалната работа на инжекторите, което довежда до понижена производителност на двигателя или неправилно впръскване на горивото.

 

Качественото гориво и доброто филтриране могат да намалят щетите, причинени от прекомерното натрупване на отлагания.

При натрупване на тези отлагания се наблюдава загуба на мощност, затруднения при потегляне и разход на гориво.

 

Добавките до някаква степен контролират тези външни отлагания и възстановяват ефективността на инжектора, намалената мощност и нормализират разхода на гориво.

Понеже при двигателите с високо налягане Common Rail се създава много фино разпръскване на горивото в горивната камера, което довежда до пълното изгаряне на горивото.

 

Пълното изгаряне на горивото следователно подобрява икономията на гориво и намалява вредните емисии.

За поддържане на високи  инжекционни налягания и като се има предвид, че инжекторите са конструирани така, че имат много тесни допустими отклонения, което не позволява отлагания, довеждащи до лоша производителност на двигателя.

 

Има случаи, при които отлаганията довеждат до залепване на инжекционните игли, особено когато превозното средство е в покой.

Такова залепване може да доведе до износване на дизеловата система, което води до високи разходи за поддръжка.

Типични причини за повреда на дюзите – отлагания, износване и дефект на инжектора

 

По време на движение на превозното средство и когато усетите, че двигателят не работи правилно и се чува някакво звучене, това което трябва да направите е да се свържете със специализирания сервиз София Дизел Център.

 

Също така промяната  в емисиите на превозното средство е показател и явен признак, че нещо не е наред с горивната система.

При трудно стартиране на студено е възможен проблем с подаването и впръскването на гориво, но без проверка и тестване на инжекторите, няма как да разберем.

 

Тези и други проблеми с горивната система могат да бъдат отстранени в нашия модерен и иновативен София Дизел Център.

След направена проверка на стенд и  установяване на повредите по дизеловия компонент, нашите висококвалифицирани специалисти ще ремонтират вашата повредена дюза в най-кратки срокове и то на атрактивни цени.

 

Що се отнася до извършване на рециклиране и ремонт на дюзи с цел спестяване на време и парични средства, ние работим с всички куриери от цялата страна.

 

При всякакъв проблем с горивната система, нашите специалисти ще ви помогнат бързо и надеждно.

Извършването на качествени ремонтни услуги в София Дизел Център, като рециклиране и ремонт на дюзи на достъпни цени се дължат на дългогодишния опит и умения на нашите механици.

 

Модерната ремонтна база и необходимата апаратура в София Дизел Център позволяват извършване на качествени ремонтни дейности, като ремонт и рециклиране на механични и дизелови дюзи и помпи в най-кратки срокове.

 

Рециклирането на дизеловите дюзи е свързано с подмяна на всички основни компоненти и съшевременно с гаранция на нов инжектор на достъпна цена.

Подмяната на всички основни компоненти включва:

 • подмяна на разпръсквача на дюзата
 • подмяна на клапана за високо налягане
 • монтиране на пълен комплект нови компоненти в инжектора
 • регулиране на инжектора на специализиран стенд за дюзи
 • генериране на код на инжектора на стенд за дюзи, сертифициран от производителя

 

Ние от София Дизел Център можем да се похвалим, че разполагаме с необходимата високо технологична база, благодарение на която можем да предложим на нашите клиенти  рециклиране по технология на инжектора.

 

При извършване на всякакви ремонтни дейности при нас от нашите опитни механици, всеки клиент получава гаранция за ремонт със 100% заводско качество.

На чакайте да се усложни проблемът с горивната система, разчитайте на висок професионализъм и експертно качество в сервиза на София Дизел Център на достъпни цени.

 

Ние извършваме и експресни ремонтни услуги, като можете да изпратите по куриер или да донесете лично повредената дизелова помпа или дюза за проверка и ремонт.

След необходимите прецизни тестове, нашите опитни специалисти ще констатират повредата и сумата, която е необходима за ремонта.

 

Ремонтираната помпа или дюза се проверява на дизелов стенд от високо специализирани механици.

След като ремонтираната част премине успешно всички тестове, вие може да си я получите в удобно за вас време.

Имате и друг вариант, за да не губите време и средства, можете да оставите вашата развалена част и веднага да получите нова рециклирана.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.