Как успяха във Видин? 14 дни без нов случай на коронавирус!

Pinterest LinkedIn +

330 нови случаи на коронавирус у нас. Нито един във Видин, след като от от началото на епидемията в града периодично се регистрираха нови случаи.

Рано тази сутрин, както всяка друга, беше изнесена информацията за направените тестове и регистраните заболели през последните 24 часа. Числото от 330 направо стресна българина.

Във Видин обаче останаха привидно спокойни. Въпреки главоломното нарастване на новите случаи на Ковид-19 у нас, градът остава чист откъм новорегистрирани. И това е така от 14 дни насам.

В този период ден след ден нарастваше числото на болните – в областните градове и в страната, но крайдунавският град оцеля.

Според думите на кмета на града д-р Цветан Ценков успехът на този етап се дължи на самодисциплината на съгражданите му.

Мерките се спазват, което дава резултат. Появява се и мъждукаща светлина в края на тунела, че все пак има начин да се удържи главоломното нарастване на броя на заболелите.

Д-р Ценков допълва, че няма как от само себе си вирусът да изчезне. По-скоро трябва да се създаде „стаден имунитет”, както той се изразява. Само така този критичен момент може да бъде преодолян и светът да продължи да живее в нормален ритъм.

Това, с което кметът се обръща към жителите на Видин, а и към всички българи, гласи, че колкото по-съзнателни сме към собственото си здраве, толкова по-скоро всичко ще отмине.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.