Как едновременно учим и се забавляваме на лагер в планината

Pinterest LinkedIn +

Детските лагери са иновативен метод, подходящ за интензивно чуждоезиково обучение както за начинаещи, така и за по-напреднали с английския език. Форматът е подходящ за деца и юноши на възраст между 5 и 14-годишна възраст. Целият курс на обучение се състои от 44 учебни часа в рамките на 2 седмици. Възможно е да се предложи едноседмичен престой в зависимост от нивото на детето и степента му на адаптация.

За най-малките е препоръчително да бъдат с придружител, за да се адаптират по-лесно към средата. За да се справят самостоятелно по време на престоя си, е необходимо да имат добре развити навици, да се мият, къпят и обличат сами. При заявяване на първоначален интерес, родителите попълват въпросник, с който се преценява до каква степен децата са овладели тези умения.

От пролетта до есента всяка година деца от целия Балкански полуостров и отвъд него се събират в Банско, за да учат английски език. Детският лагер „Лъки Кидс“ предлага качествено обучение, което ще помогне на децата ви да станат доста по-уверени с употребата на езика.

детски лагер

На лагера се развиват три от основните езикови умения, които ще помогнат на детето ви да постави стабилна основа на своите познания, а именно – слушане, говорене и четене, както и разширяване на речниковия запас. Комуникацията по време на часовете преминава единствено на английски, а преподавателите са сертифицирани педагози и носители на езика като майчин. По този начин малчуганите свикват да общуват на английски и си помагат помежду си да поддържат ниво.

Концепцията на лагера е да потопи децата в атмосферата на езика. При постъпването си те полагат входен тест, с който се определя нивото, с което те започват програмата. Според представянето си те се разпределят съответно в групата за начинаещи и по-напреднали.

Групите са от по максимум 10 деца, което позволява на учителите да имат време да обърнат индивидуално внимание на всяко едно от тях.

На практика дори и детето ви да не владее изобщо английски, само за 2-3 дни то може да преодолее бариерата и да започне да комуникира с другите. Налични са и придружители, които биха се отзовали веднага, ако има нужда, тъй като преподавателите не говорят български. След провеждане на обучението се полага и заключителен тест според нивото за проучване на постигнатите резултати.Всеки ден освен с изучаване на английски език децата ще се занимават активно и с планински туризъм. Близостта на лагера до живописни местности в Пирин и Рила планина, а също така и до Родопите, позволява на децата да съвместяват полезното с приятното и да опознават природните дадености на България. Богатството на исторически забележителности в региона също дава още варианти за опознавателни екскурзии.

Предвидени са и още множество дейности за свободното време – като например скално катерене, плуване, мини футбол, йога и др. Децата се занимават също и с художествена дейност, приложни изкуства, готварство и ролеви игри. Имат и достъп до специалния детски център на хотелския комплекс.

За да се хареса обучението и да остави приятен спомен, препоръчително е да изберете профилирана програма в съответствие с характера на вашето дете. Можете да избирате между програмите Lucky Kids Art и Adventure. Съответно, първата включва по-голям акцент върху артистичните дейности, докато другата е по-концентрирана върху пътуванията и планинските екскурзии в околностите на Банско.

За участниците в лагера е предвиден транспорт от и до София с маршрутка. Ако желаете, можете и сами да докарате децата с кола до базата. Общуването на детето със семейството, ако те не са с него като придружители, става по телефона между 8:30 и 10 ч. всяка вечер. Само тогава малките имат достъп до телефоните си. През останалото време родителите могат да получават информация от персонала.Лагерът развива скаутските добродетели на децата като доброта, честност, милосърдие, търпение, толерантност. Съдейства за създаването на дълбоки приятелства и позитивно отношение към уроците и учебната дейност.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.