Как да съхраняваме зимните обувки

Pinterest LinkedIn +

Щом навън се затопли, зимните обувки се прибират в гардероба до следващия сезон. Но трябва да знаете как да ги съхранявате правилно, за да не съжалявате по-късно за похабените си боти или ботуши. Решихме да ви помогнем с няколко полезни съвета. И така, как да съхраняваме най-правилно зимните си обувки?

Първо проверете за различни дефекти, които евентуално може да са се образували по време на интензивната им употреба. Всички щети трябва да бъдат поправени, преди да ги приберете за съхранение до следващата зима. Това означава, че трябва да се почистят много добре и след това да се подсушат внимателно. Внимавайте със сушенето, не трябва да ги оставяте близо до печки и други отоплителни уреди, а да изсъхнат сами.

Преди да поставите ботушите си в кутията за съхранение, напълнете ги с парчета хартия, за да им помогнете да запазят формата си.

За съхранение е най-добре да използвате оригиналната кутия, но ако сте я изхвърлили, може да я замените с някоя друга, стига да е с подходящ размер.

Преди да поставите ботушите в кутията, погрижете се да им осигурите меко дъно – застелете някаква кърпа или хартия, а самите тях увийте с нещо меко.

Можете да поставите кутията навсякъде - дори под леглото, но основното е да е далеч от радиатора или други източници на топлина, в противен случай може да ги съсипете.

Също така е важно да се вземат предвид и характеристиките на материала, от който са изработени обувките.

Как се съхраняват велурени обувки

Преди да поставите велурените боти или ботуши в кутията, почистете ги от прах и мръсотия с почистващ препарат и гъба, а след това нанесете защитен спрей с подходящ цвят. 

Как се съхраняват кожени обувки

Достатъчно е да избършете кожените обувки с леко влажна кърпа и да ги оставите да изсъхнат, а след това да ги намажете с крем или лак за обувки. 

 Как се съхраняват обувки от набук

Набукът изисква използването на специални продукти, но ако нямате такива под ръка, тогава можете да приготвите разтвор от топла вода и няколко капки амоняк. Намокрете парче памучен плат с този разтвори  избършете обувките, след това ги оставете да изсъхнат. Набукът не понася добре топлината, затова е препоръчително кутията с обувки да се постави далеч от отоплителни уреди.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.