Забраниха продажбата на "Обувките на сатаната" в САЩ

Pinterest LinkedIn +

Съединените щати забраниха продажбата на маратонкиje с човешка кръв, които бяха пуснати от известния американски рапър Lil Nas X съвместно с нюйоркската компания MSCHF, съобщава порталът "Unilad".

Нашумелите напоследък скандални обувки, наречени "Satan Shoes", са декорирани с бронзов пентаграм и изписано с червено число 666. Освен това към подметката му е добавена течност с капка човешка кръв. От тематичната партида са произведени 666 чифта, всеки от които с цена 1018 долара. 

Американски федерален съд е издал временна заповед, според която компанията вече няма да може да продава въпросните обувки. Съответно купувачите, на които продуктът все още не е изпратен, няма да могат да получат поръчката си. Не се съобщава дали те ще бъдат компенсирани по някакъв начин.

Преди това съдебно решение компанията "Nike" подаде иск срещу производителя MSCHF. Известно е, че маратонките с човешка кръв са разработени въз основа на маратонките Nike Air Max 97s. В  свое изявление световноизвестната компания подчертава, че много потребители в интернет вече са призовали за бойкот на "Nike", тъй като са останали с погрешното впечатление, че тя има пръст в създаването на сатанистките обувки.

Сподели.