Как да намерим добър психолог в София и да променим живота си

Pinterest LinkedIn +

Понякога дори само една консултация може да ни помогне да погледнем на обстоятелствата по друг начин и да възвърнем спокойствието си

Времената се променят и днес не е нужно да попаднем в крайно емоционално състояние, за да потърсим съдействие от психоконсултант. Проблемите, с които всеки от нас се сблъсква, могат да се задълбочат, ако не планираме мерки срещу това с цел да спрем навреме тяхното развитие.

Ето как може да ни бъде полезна срещата с психотерапевт, ако се доверим на здравия разум и добрата си преценка, че това е правилното решение:       

Потиснати емоции и нужда от промяна

Когато животът ни предлага различни предизвикателства, ние често сме склонни да отклоняваме вниманието си от тях, осигурявайки си интересни развлечения и занимания в свободното време. Съществените въпроси остават висящи.

Може би е настъпил моментът за действия, а ако не се фокусираме върху вътрешния си свят и приоритетите си, няма как да знаем какво да предприемем.

Промяната може да настъпи, ако спрем да отдаваме енергия на работата, която не обичаме и на неподходящи хора, които сме допуснали в личното си пространство.

Психологът има задача да ни помогне да изразим емоциите си и да чуем желанията си на глас, пред себе си. Това е начин да открием своите силни качества и страни, за да се насочим и към новите възможности.

Неподходящи нагласи и утвърждения

Трябва да се лишим от тях, за да вървим напред в благоприятна за нас посока. Социалните категории, чуждото мнение и общоприетите „истини“ могат да бъдат доста обременяващи. Те задават тон и в нашия живот, ако сме склонни да го допускаме.

При среща с психолог може да осъзнаем какви са грешните ни утвърждения и нагласи, за да преодолеем страха от замяната им с по-подходящи за нас.

Междуличностни конфликти

Със сигурност те са неизбежни, независимо дали се отнасят до приятелски или интимни взаимоотношения. Вместо да трупате гняв и негативизъм, може да излезете от това състояние на обърканост, за да изгладите възникналите конфликти.

Понякога е нужно психологът да заеме позиция на медиатор, като се включат и двете страни. Крайният ефект е създаване на среда за спокойна комуникация. В друг случай общуването по темата със специалиста може да ви позволи да достигнете до различно разбиране за гледната точка на отсрещния, да подходите адекватно в изразяването и преследването на своята.

Може да водите пълноценен и щастлив живот – открийте вашия добър психолог в София, свържете се със Златко Гълъбов на mentum.bg

Сподели.