Къци Вапцаров с успешен ход! Взима 400 бона от държавата

Pinterest LinkedIn +

Държавата, в лицето на Националния филмов център (НФЦ), е на път да отпусне на Къци Вапцаров над 400 000 лева.

Бившият телевизионен водещ е на крачка от реализирането на една от големите цели в живота си. Става дума за заснемането на дебют – пълнометражния филм „Добри родители”, в който Вапцаров е сценарист. Парите са именно за него.

Освен на положените усилия, шоуменът няма как да не е благодарен и на дозата късмет. Именно на него НФЦ решава да даде огромната сума, определена за насърчаване на дебютна извява.

На този етап се знае, че държавната подкрепа за филмови дебюти е до 420 000 лева. Очаква се проектът „Добри родители” да бъде подкрепен с почти цялата възможна финансова инжекция, а именно не по-малко от 400 000 лв.

Като критерий за отпускане на огромните активи се посочва и ситото на Националната художествена комисия. Пред нея Къци се е явил като единствен кандидат, но все пак е успял да покрие изискванията за субсидията.

Ще припомним, че парите, които Вапцаров ще вземе, не са единствените, отпускани от НФЦ. По време на първата си сесия за годината държавното звено отпусна малко под 4 млн. лева за български игрални филми. От тях 1/10 отиват при водещия. Освен това заделени са пари за „Кръв от къртица”, „Стадото” и други български реализации.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.