Живият музей пренася (Х)амстердам в Пловдив за Нощта на музеите и галериите

Pinterest LinkedIn +

Инсталацията Living Museum | (X)амстердам = "история за котки, хамстери, летящи къщи и колела" е акцент от програмата на тазгодишното шесто поред издание на Нощта на музеите и галериите в Пловдив.

Първият жив музей, по авторска идея на Васил Тучков, бе в София от 4 до 7 юни. В партньорство с Feelme Crew, той пренесe уличната атмосфера на Амстердам в столицата чрез изложба на фотографии, съчетана с интерактивен пърформанс - улични музиканти, огнено шоу и др.

Вторият пърформанс ще се състои в Пловдив - от 23 до 25 септември проектът (H)amsterdam ще заживее в Тютюневия склад в града. Този път Living Museum са поканили гост-музиканти от България и Европа за всяка от трите вечери. 

Сред артистите, които ще се изявят на 23 и 24, са The Whokares (BG), Rietveld Academy (HOL), Portatino (BG), Vivi Vassileva (GER), Aymeric Hainaux (FRA).

Вечерта на 25 септември ще започне с първия полуфинал на Fusion DJ Rally. След състезанието Нощта на музеите и галериите ще закрият Dj Desy (Phuture Shock) и MRVK GREW.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.