Националната художествен академия се включва в Нощта на музеите

Pinterest LinkedIn +

Галерия "Академия" към Националната художествена академия ще представи по време на Европейската нощ на музеите проекта "Фрагменти" – интерактивни обекти, инсталации и мултимедия. Той е реализиран от студенти, докторанти и преподаватели в специалностите "Сценография, "Мода" и в магистърската програма "Калиграфия". 
В галерия "Мисията" на  Държавния културен институт към МВнР ще бъде представена за Нощта на музеите и изложбата "Магията на писаното слово" на катедра "Плакат и визуална комуникация", посветена на петата годишнина от основаването на магистърска програма "Калиграфия" в НХА. Изложбата представя творби на дипломирани и настоящи студенти в магистърската програма. Към нея има предвидена и арт работилница, в която на 18 май всеки желаещ би могъл да се потопи в магията на калиграфията с помощта на настоящите студенти от програмата.  

Галерията ще работи на 18 май от 15:00 до 19:00 часа.  Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.